Arhiva

EKSTRAVAGANTNA TIJELA: Zločin i kazna

izložba, performansi, radionice, predstave, predavanja, filmovi
18. - 25. studeni 2016., Pogon Jedinstvo, Trnjanski nasip bb, Zagreb (HR) i Akademija likovnih umjetnosti, Jabukovac 10, Zagreb (HR)

20. - 21. studeni 2016., Dom omladine Beograda, Makedonska 22/IV, ​Beograd (RS)
Četvrto izdanje festivala Ekstravagantna tijela bavi se društvenim, zakonodavnim, znanstvenim i ideološkim konstrukcijama kriminala i društveno-kulturnih normi koje odvajaju kriminalno od ne-kriminalnog ponašanja.

OTVOREN NATJEČAJ ZA REZIDENCIJU U CERNU!

Kako je nastao svemir, od čega je sačinjena jezgra atoma, što čini česticu i koje sile ih povezuju samo su neka od pitanja koja se istražuju u CERN-u, vodećem svjetskom laboratoriju za fiziku čestica. Osim znanstvenicima i istraživačima, CERN vrata svojih laboratorija otvara i umjetnicima. Spajajući umjetničku viziju s najnovijim znanstvenim otkrićima i tehnologijom, program ARTS AT CERN nadahnjuje nove kreativne dimenzije u umjetnosti. Dio programa je i jednomjesečna rezidencija pod nazivom Nagrada ACCELERATE za vrijeme koje kroz intenzivnu suradnju umjetnika i znanstvenika nastaju inovativni koncepti.

Device_art 5.016 Kanada

Device_art 5.016 seli u Montreal i kanadskoj publici od 12. svibnja do 1. lipnja predstavlja selekciju radova hrvatskih, slovenskih i japanskih umjetnika na području suvremene umjetničke produkcije u tehnološko-znanstvenom kontekstu.

Stranice