Tereza Teklić, kustosica i projektna menadžerica

Tereza Teklić diplomirala je povijest umjetnosti i njemački jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Od 2008. radi kao koordinatorica, voditeljica i kustosica projekata u organizaciji udruge KONTEJNER te je do sada ostvarila brojne izložbe i festivale u Hrvatskoj i inozemstvu (Zagreb, Rijeka, Dubrovnik, Prag, Montreal, itd.). Od 2011. do 2018. bila je dio kustoskog tima Galerije Močvara i produkcijske platforme Sound Art Inkubator, projekata koji su se provodili u suradnji s Udruženjem za razvoj kulture "URK" i Klubom Močvara. Od 2019. je voditeljica EU projekta EMAP − European Media Art Platform, međunarodne mreže za rezidencije medijskih umjetnika u usponu.

tereza.teklic@gmail.com

Ena Hodžić, koordinatorica programa

Magistrirala povijest umjetnosti i muzeologiju i upravljanje baštinom na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Zadnjih 10 godina radi kao koordinatorica programa i kustosica u udruzi KONTEJNER, posebno u području razvoja projekata i projektnog menadžmenta - od kompleksnih novomedijskih festivala kao što je Device_art i EU projekata (primjerice Future DiverCities), do produkcije novih radova i edukacije za mlade umjetnike u usponu, kulturne djelatnike i publiku različitih profila. Surađuje također kao konzultantica za razvoj projekata, financije i strateško planiranje s niz drugih inicijativa i organizacija na nezavisnoj kulturnoj sceni u Hrvatskoj i inozemstvu.

ena.hodzic.kontejner@gmail.com

Olga Majcen Linn, kustosica

Završila je povijest umjetnosti i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Kustoskim radom se od 2002. bavi kroz udrugu KONTEJNER, čija je i suosnivačica, te je autorica niza zapaženih međunarodnih projekata (Device_art, Touch Me Festival, Ekstravagantna tijela). Od 2003. godine radi u Galeriji i čitaonici VN koja se bavi izlaganjem mladih hrvatskih umjetnika i gdje je ostvarila preko 120 izložbi. Bavila se i kritičkim radom, radila je priloge za emisiju Transfer, sudjelovala je u radijskoj emisiji Kretanje točke, pisala za T – portal, Zarez, Up&Underground, Život umjetnosti i sl. Članica je savjeta Međunarodnog trijenala novomedijske umjetnosti u Pekingu, Kina i AICA-e.

omajcen@gmail.com

Sunčica Ostoić, programska savjetnica

Kulturna radnica iz Zagreba gdje je na Filozofskom fakultetu diplomirala povijest umjetnosti i filozofiju. Trenutno je studentica doktorskog studija Transdisciplinarne studije savremene umetnosti i medija na Fakultetu za medije i komunikaciju u Beogradu pod mentorstvom dr. Miodraga Šuvakovića. Vanjska je suradnica na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu gdje predaje izborni kolegij Umjetnost na raskrižju sa znanošću i tehnologijom. Godine 2002. suosnovala je udrugu KONTEJNER u kojoj je kroz autorske projekte Ekstravagantna tijela, Touch Me i Device_art te platformu Uradisam_ARTLAB, od 2000. do danas radila je na više od sto izložbi, festivala, predavanja, publikacija u Hrvatskoj i internacionalno: u Zagrebu, Rijeci, Dubrovniku, Ljubljani, Beogradu, Skoplju, Londonu, Glasgowu, Perthu, Sidneyu, San Franciscu, Pekingu, Tokiju itd.

ostoic.suncica@gmail.com

Luja Šimunović, kustosica i projektna menadžerica

Luja Šimunović nezavisna je kustosica i magistrica povijesti umjetnosti i komparativne književnosti. Od 2015. godine aktivna je u organizaciji KONTEJNER gdje danas djeluje kao kustosica i projektna menadžerica. Od 2016. godine dio je tima Festivala fotografije Organ Vida gdje djeluje kao koordinatorica izložbi i kustosica, do 2019. gdje je danas dio kustoskog kolektiva organizacije i festivala. Dobitnica je nagrade Franjo Marković Filozofskog fakulteta u Zagrebu za osnivanje i vođenje kulturnog web portala Kulturflux te Nagrade Iso Kršnjavi za najbolji diplomski rad Odsjeka povijesti umjetnosti.

luja.kontejner@gmail.com

Davorka Begović, kustosica i projektna menadžerica

Diplomirala je muzikologiju na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Proteklih 15 godina radi u području kulture i umjetnosti kao selektorica i producentica, prvenstveno glazbenih, ali i kazališnih, suvremenoplesnih, multimedijskih i filmskih projekata. Od samih početaka Kulture promjene SC-a bila je vanjska suradnica, a zatim umjetnička voditeljica Muzičkog salona SC unutar kojeg je pokrenula te umjetnički i produkcijski vodila međunarodni festival Izlog suvremenog zvuka. Osim u području glazbe niz je godina bila aktivna u filmskoj produkciji (Motovun Film Festival, Spiritus Movens, CineLink SFF-a, Studio Dim) nakon čega se u potpunosti posvećuje umjetničkom i kustoskom radu te se usavršava i specijalizira za područje suvremene (eksperimentalne) glazbe i srodnih izričaja. Trenutno radi kao samostalna muzikologinja i nezavisna kustosica, a kao suradnica KONTEJNER-a vodi međunarodni projekt Re-Imagine Europe. Na Odsjeku za animirani film i nove medije Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu radi kao vanjska predavačica kolegija „Zvuk kao likovni izraz“. Objavljuje kritike i članke, piše tekstove za diskografska i druga izdanja.

davorkabegovic@gmail.com

Jadrana Ćurković, suradnica za komunikaciju i marketing

Marketinški stručnjak s više od 25 godina radnog iskustva, od čega 20 godina u marketing menadžmentu u stranim tvrtkama. Svoju karijeru započinje u trenutku pokretanja njihovog poslovanja u Hrvatskoj, te je direktno odgovorna za građenje poznavanja brenda, pokretanje distribucije i rasta prodaje. Jedno vrijeme radi u medijskoj kući, gdje se brine za kampanje tada najprodavanijeg dnevnog lista. Tvrtku za poslovno savjetovanje 200C d.o.o. osnovala je 2015. godine, s misijom savjetovanja mikro i malih tvrtki, te konzultantskog rada na većim projektima. Istovremeno kroz studentske udruge i inkubatore svakodnevno prenosi znanja i iskustva mladim startup timovima koji se nalaze u najranijoj fazi pokretanja poslovnih projekata. S jednim startupom dobiva angažman kod velikog proizvođača pića, te kroz sljedeće četiri godine za tog klijenta radi na sadržaju njihove mobilne platforme. Uz svoj stalni posao, redovito podržava kreativne inicijative u kulturi i svojim uslugama pomaže kod razvoja projekata, tržišne komunikacije i prepoznavanja potencijalnih partnera u privatnom sektoru. Tako surađuje s Terrraneo festivalom u Šibeniku, Croatian Design Superstore-om, Design District-om Zagreb i KONTEJNER-om. Kao dizajner unutarnje arhitekture i ekonomist poduzetništva, veliku strast pronalazi u poticanju poduzetništva u kulturnim i kreativnim djelatnostima u Hrvatskoj, gdje želi pružiti savjetovanje bazirane na iskustvu i uspjesima ostvarenim u internacionalnim kompanijama, globalno i u Hrvatskoj.

jadrana.curkovic@gmail.com

Jurica Mlinarec, projektni asistent

Student je diplomskog studija Povijesti umjetnosti i Anglistike na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Stažirao je u Laubi nakon čega je zadržan kao vanjski suradnik. Također, kao prevoditelj je surađivao na nizu projekata poput službenih kataloga za predstavljanje Hrvatske na Bijenalu dizajna u Londonu i međunarodnog festivala dizajna Dan D, a trenutno je uključen u rad Galerije SC u Zagrebu. Surađivao je na šestom izdanju Device_art festivala, a trenutno sudjeluje na Kratkom spoju, interdisciplinarnom projektu udruge KONTEJNER. U ulozi kustosa, dobitnik je nacionalnog natječaja A4 – 1. izdanje raspisanog od Galerije umjetnina u Splitu.

jurica.mlinarec@gmail.com