Alex Brajković (HR) Drumming 0.3

2021., multimedijalna instalacija

Multimedijalna prostorna instalacija Drumming 0.3 organski je mehanizam koji interpretira autorove kompozicijske upute i stvara neočekivane rezultate u nikad ponavljajućem glazbenom iskustvu.

Solenoidi ugrađeni u bongo bubnjeve mehanički udaraju opne bubnjeva reagirajući na glazbene impulse računala.

Drumming 0.3 kombinira tisućljetnu tradiciju ritmičke kompleksnosti južnoindijske glazbe i suvremenu tehniku stvaranja glazbenih materijala uz pomoć generativnih glazbenih tehnika tvoreći jedan nepresušan zatvoreni sistem za ritmičnu raznolikost.

Paralelno nastaje notni zapis stvoren transkribiranjem novonastalih kompozicija u stvarnom vremenu.

Potpora za mehanički dizajn: Dean Deković
Koprodukcija rada: KONTEJNER

Alex Brajković (HR)

Alex Brajković porečki je glazbenik i multimedijalni umjetnik koji je diplomirao jazz bubnjeve na Konzervatoriju Arrigo Pedrollo u Vicenzi. Magistrirao je na Konzervatoriju u Amsterdamu, smjer Live-Electronics uz specijalizaciju za karnatičku glazbu. Trenutno stvara u području elektronske produkcije, dizajna zvuka, multiinstrumentalnih elektroakustičnih soloperformansa i multimedijalnih instalacija u javnom prostoru, u kojima primjenjuje svoje znanje live-electronicsa, karnatičkih ritmova, bubnjeva i udaraljki, kompozicije i improvizacije, programiranja i interaktivnih vizuala.U svom dosadašnjem radu ostvario je niz prostorno specifičnih radova u području umjetničkih instalacija i multimedije (Disperzije 0.1, 35. salon mladih, HDLU; Stillness, Galerija umjetnina Split; Generative Contemplation, Galerija Karas; Cincta, Gibanja, ZPC), kao i performansa na renomiranim festivalima i u koncertnim dvoranama (BBC Jools Holland Show, Nice Jazz Festival, London Jazz festival, Blue Note Milano).

alexbrajkovic.com
alex.brajkovic@gmail.com