LOOPQuadrature (DE)

Hakiranje Google karata

Uz akvarij s robotskom zlatnom ribicom stoje dvije identično konstruirane robotske ruke. Jedna uhvati ribu koja pliva i stavi je na ravnu površinu. Druga pokupi ribu i baci je natrag u vodu.

Ovaj prividni sukob dvaju robota oko trećega neće se razviti niti promijeniti na bilo koji način. Svi sudionici nastavit će igrati svoju ulogu prema zadanom kodu – riba će ostati u potpunosti prepuštena rukama, dok će one nemilosrdno i nepopustljivo nastaviti izvršavati svoje zadatke. Samo će promatrač stajati sa strane i očekivati nekakvo razrješenje ove apsurdne igre. No dvojica bezosjećajnih i prozaičnih igrača i njihova igračka ustrajat će u svojoj rutini – izvodeći je uvijek iznova.

LOOP je nastao u suradnji s Janom Bernsteinom, bivšim članom skupine Quadrature.

Quadrature (DE)

Quadrature je berlinska umjetnička skupina čije je djelovanje usredotočeno na podatke i fizičke eksperimente. U svom transdisciplinarnom pristupu koriste različite medije poput performansa i vremenski utemeljenih instalacija, kao i klasična kiparska i dvodimenzionalna djela.

Posljednjih nekoliko godina posebno se bave metodama i pričama koje se tiču istraživanja svemira. Za skupinu Quadrature, svemir predstavlja neopipljivo, ali vrlo stvarno mjesto promišljanja koje jednako priziva i najelementarnije emocije i najnaprednije znanstvene teorije. U svim njihovim radovima naglašeno su prisutne granice i ograničenja s kojima se susreću ljudski um i njegovi fizički nositelji.

Članovi skupine Juliane Götz, Sebastian Neitsch i bivši član Jan Bernstein (do 2016.) osvojili su nekoliko nagrada i stipendija za svoju umjetničku praksu, uključujući priznanje Prix Ars Electronica 2015. i 2018., stipendije Stiftung Kunstfonds Bonn, Akademie Schloss Solitude i LaBecque te stipendiju PODIUM Esslingen i Hertz-Lab stipendiju ZKM | Centra za umjetnost i medije Karlsruhe. Njihovi su radovi predstavljeni širom svijeta na raznim izložbama i u brojnim galerijama.

quadrature.com
mail@quadrature.co