Moritz Simon Geist (DE) Teška vremena – nježni zvuci

2020. – 2021., zvučne naprave

Tijekom pandemije, umjetnik Moritz Simon Geist odlučio je slobodno vrijeme iskoristiti za izradu video radova koji će se prenositi uživo na Instagramu.

Počeo je izrađivati zvučne naprave koji koriste svakodnevne predmete na neobičan način: morsku školjku koja proizvodi oscilirajuće, gotovo sintetičke zvukove ili metalne i plastične predmete koji emitiraju zvukove nalik na autonomni senzorni meridijalni refleks (ASMR). Njegove su kreacije privukle veliku pozornost na internetu, a sada ih je moguće vidjeti na Device_art festivalu.

Moritz Simon Geist (DE)

Moritz Simon Geist je izvođač, muzikolog i inženjer robotike. Svoju umjetničku praksu započeo je jer je želio izumiti budućnost elektroničke glazbe – uz pomoć robota! Njegovi projekti sežu od robotičkih glazbenih izvedbi do robotičkih zvučnih instalacija. U posljednjih nekoliko godina njegovi su robotički instrumenti i izvedbe postavljeni na brojnim europskim festivalima i izložbama, za što je osvojio niz međunarodnih priznanja. Od 2015. do 2020., Geist je predavao o napretku tehnologije i društva na berlinskom Institutu Clive Davies Sveučilišta New Yorku. Stekao je obrazovanje u području klasične glazbe i inženjerstva robotike, specijaliziravši se za tehnologiju izrade prototipa i 3D printanje. Geist živi i radi u Dresdenu u Njemačkoj, gdje se nalazi njegova radionica i studio.

moritzsimongeist.com
moritz@sonicrobots.com