Željko Beljan (HR), Ana Domljan (HR), Diana Zubak (HR) Smetnje 01

performans i instalacija

Rad Smetnje 01 bavi se smetnjama u reprodukciji zvuka s audio kaseta. Nakon pronalaska starog walkmana, umjetnici su preslušavali kasete na njemu i primijetili kako se, osim glazbe, zbog njegove starosti i istrošenosti pojavljuju i razni šumovi i zujanja, i upravo su te smetnje postale zanimljivije od same glazbe. Pokušali su ih „uglazbiti“ na način da tri izvođača sa slušalicama sebe međusobno ne čuju, nego čuju samo svoje intervencije na walkmanu, dok publika čuje sva tri izvođača istovremeno. Tijekom izložbe umjetnici će svaki dan imati izvedbe na kojima će posjetitelji moći donijeti svoje stare kasete (ili koristiti njihove) i sami se okušati u stvaranju smetnji. Svaka izvedba će se snimati kako bi i izvođači, a ne samo publika, mogli uživati u nastalom.

Željko Beljan (HR)

Željko Beljan (1984.) završio je srednju školu za komercijalista na Pučkom otvorenom učilištu u Zagrebu. Studira na drugoj godini Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, smjer animacija i novi mediji.
benjaminbeljan@gmail.com

Ana Domljan (HR)

Ana Domljan (1997.) završila je Školu primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu, fotografski odjel. Studira na drugoj godini Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, smjer animacija i novi mediji.
anadomljan@gmail.com

Diana Zubak (HR)

Diana Zubak (1996.), završila Školu primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu, grafički odjel. Studira na drugoj godini Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, smjer animacija i novi mediji.
zubakdiana@gmail.com