Davor Sanvincenti (HR), Hrvoje Nikšić (HR) Prezentacija radionice field recordinga i prostorno-zvučnog stvaralaštva

Radionica se odvila pod vodstvom Davora Sanvincentija i Hrvoja Nikšića

U sklopu međunarodnog edukativnog projekta „Zvučni eksperimenti – novi pristupi neformalnom učenju glazbe“, KONTEJNER je organizirao radionicu iz područja field recordinga i prostorno-zvučnog stvaralaštva pod vodstvom multimedijalnog umjetnika Davora Sanvincentija te glazbenika i producenta Hrvoja Nikšića. Radionica, namijenjena mladima između 16 i 20 godina, imala je za cilj polaznicima pružiti teorijska znanja i praktičan rad, a sadržajno obuhvatiti načine slušanja, ozvučavanja i snimanja, field recording, osnove audio montaže i spacijalizacije, fizikalnost i prostornost zvuka te stvaranje prostorno-zvučnog rada. U proteklih mjesec dana trajanja radionice Sanvincenti se fokusirao na teorijski i konceptualni dio rada, misaone procese, vježbe slušanja i psihoakustiku, dok je Nikšić polaznike uveo u osnove fizike i prostornosti zvuka, upoznao ih s različitim vrstama mikrofona i snimača, kao i različitim tehnikama snimanja, te ih uveo u područje montaže i manipulacije zvuka. Polaznici radionice su studenti i studentice Akademije likovnih umjetnosti, Muzičke akademije i Fakulteta elektrotehnike i računarstva: Hana Hostić, Anja Karakaš, Luka Pekas i Andrija Peršun. Na Gibanjima će izvesti prostorno-zvučni rad kojeg su zajednički kreirali tijekom radionice.

Projekt Zvučni eksperimenti se provodi uz potporu EU programa Erasmus+.

Davor Sanvincenti (HR)

Davor Sanvincenti (1979.) multimedijalni je umjetnik čije se područje djelovanja nalazi u fenomenologiji audiovizualnog i antropologiji vizualne kulture. Studirao je na odsjeku Psihologije pri Filozofskom Fakultetu u Rijeci te je diplomirao vizualne umjetnosti na Europskom Institutu za Dizajn u Milanu. Polje svojeg djelovanja usavršavao je na Masteru multimedijalnog programiranja i zvučnog inženjeringa pri Centru za elektroakustiku AGON u Milanu te na rezidenciji u 4DSOUND prostorno-zvučnom institutu u Budimpešti. Izlagao je na brojnim međunarodnim izložbama i festivalima kao što su Device_art (Montreal), Biennale des Imaginaires Numériques (Aix-en-Provence), 28. Muzički biennale Zagreb, International Film Festival Rotterdam, Edinburgh International Film Festival, Ann Arbor Film Festival (SAD), Curtas Vila do Conde (Portugal), EXiS International Film Festival Seul, Imagine Science Film Festival - New York. Dobitnik je mnogih nagrada među kojima su Nagrada Radoslav Putar (2010.) za najboljeg umjetnika do 35 godina te HT nagrada (Muzej suvremene umjetnosti - 2008. i 2017.).

render_001@hotmail.com
davorsanvincenti.com

Hrvoje Nikšić (HR)

Hrvoje Nikšić (1976.) je skladatelj, glazbenik, glazbeni producent i dizajner zvuka. Aktivan je na hrvatskoj alternativnoj glazbenoj sceni više od dvadeset i pet godina te je vlasnik i voditelj tonskog studija Kramasonik. Kao skladatelj i dizajner zvuka radio je na nizu raznovrsnih projekata uključujući skladanje glazbe za dramske i plesne predstave, radio drame, filmove i umjetničke instalacije. Kao glazbeni producent nekoliko je puta bio nominiran za hrvatsku diskografsku nagradu „Porin“, u kategorijama jazz, etno i alternativna glazba, a nagrade je i dobio 2015. u kategoriji producenta za najbolje jazz izdanje, te 2021. kao producent za najbolje alternativno izdanje. Glazbu je izvodio na nekim od najprestižnijih regionalnih festivala eksperimentalne i alternativne glazbe kao što su Izlog suvremenog zvuka, Muzički biennale Zagreb, Festival eksperimentalnog filma i videa 25FPS, u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu i drugdje. U posljednje vrijeme najviše djeluje kao skladatelj filmske glazbe i dizajner zvuka za filmove.