3-23/4/2017

OŠ Šestine (Zagreb)

Prva radionica iz serije ''Lem i ti'' u suradnji s multimedijalnim umjentikom Ivanom Marušićem Klifom spaja eksperimentalan svijet umjetnosti i tehnologije.

Zabavnim i praktičnim uradi sam pristupom učenici viših razreda Osnovne škole Šestine odgonetnut će zagonetke tiskanih pločica i elektroničkih oscilatora. Igrajući se raznovsnim elektroničkim komponentama otkrivaju se mehanizmi svakodnevnih predmeta, a slaganjem jednostavnih strujnih krugova istražuju elektronički valovi.

Mladen Tomić (HR)

Mladen Tomić rođen je 1988. u Zavidovićima, BIH. Studij na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu upisao je 2010. godine, smjer zrakoplovstva. Od 2014. radi za KONTEJNER, a slobodno vrijeme provodi slažući strojeve od odbačenih i pokvarenih uređaja. Živi i radi u Zagrebu.

grmlje@gmail.com

Ivan Marušić Klif (HR)

Ivan Marušić Klif rođen je 1969. u Zagrebu. Diplomirao je 1994. godine na Fakultetu za audio inženjering u Amsterdamu. Njegova područja interesa uključuju likovnu umjetnost (svjetlosne instalacije i kinetičke objekte), glazbu i zvuk za kazalište, scenografiju (kazališnu, filmsku i televizijsku) i izvedbenu umjetnost. Od 1996. godine radi s kompjuterima – uglavnom na polju multimedijskog programiranja, interaktivnog videa i problematike sučeljavanja kompjutera sa „stvarnim“ svijetom. Izlagao je i izvodio u Nizozemskoj, Njemačkoj, Japanu, SAD-u, Austriji, Francuskoj, Danskoj, Italiji, Poljskoj, Makedoniji i Hrvatskoj.