Davor Sanvincenti (HR) Ova šuma više ne postoji

Višekanalna kompozicija, 2021.

Višekanalna kompozicija Ova šuma više ne postoji nastaje kao finalno poglavlje zvučnog kolaža terenskih snimki započetih prije 15 godina. Svojevrsno je zvučno svjedočanstvo izvorne prirode i ljudske prisutnosti u njoj. Naslanja se na prethodnu višekanalnu kompoziciju Otporna Priroda (Resilient Nature) izvedenu u 4D Spatial Sound Institutu u Budimpešti 2016. godine, u sklopu Izloga suvremenog zvuka. Za pticu postoje samo dvije vrste: njezina i one opasne. Nema drugih. Ostalo čine bezopasni predmeti poput kamenja ili drveća, ili ljudi kada su mrtvi. Višekanalna kompozicija Ova šuma više ne postoji rezultat je sudjelovanja u edukativnim programima udruge KONTEJNER - radionice i rada u višekanalnom studiju pod vodstvom te u suradnji s inženjerom elektroakustike i umjetnikom Miodragom Gladovićem.

Rad je naručio i producirao KONTEJNER u sklopu projekta Re-Imagine Europe, sufinanciranog sredstvima Europske unije kroz program Kreativna Europa.

Davor Sanvincenti (HR)

Davor Sanvincenti (1979.) je multimedijalni umjetnik čije se područje djelovanja nalazi u fenomenologiji audiovizualnog i antropologiji vizualne kulture, s istraživačkim fokusom na različita stanja i oblike ljudskih osjeta i percepcija. Djeluje u medijima filma i videa, fotografije, fizičke svjetlosne i zvučne instalacije te audiovizualnog performansa. U radovima se bavi konceptom iluzije, istražujući moguće granice percepcije te konstrukcije iskustva.Izlagao je na brojnim međunarodnim izložbama i festivalima poput: Device Art Triennale (Montreal), International Film Festival Rotterdam, 28. Muzički biennale Zagreb, Rencontres Internationales (Paris/Berlin/Madrid) te u institucijama poput Centre Georges Pompidou (Pariz), ZKM (Karlsruhe), Lincoln Center (New York), Universalmuseum Joanneum (Graz), Museo de Arte Contemporanea (Oaxaca).

render_001@hotmail.com
messmatik.net