Kira O’Reilly (UK) Osjećaj koji moraju dotaknuti (prstima)

predavanje

Osjećaj koji moraju dotaknuti (prstima) bit će performans teksta/predavanja koje će povezati i zamrsiti neizvjesne (i nepoželjne) užitke koji proizlaze iz umjetničke prakse koja se kreće unutar i izvan granica laboratorija.

Izveden i izgovoren u prekidima, laboratorijskim bilješkama i neurednim isprekidanim nitima, govorit će o:

Laboratorijskim pucnjevima

Dozama tekile

Sačmaricama

Mrtvim stvarima, živim stvarima i poništavanju

O prasičastim komadićima, djevojačkim komadićima i neobičnim moćima.

Masakrima i maškaradama in vitro (i o razlozima zbog kojih su skinuli odjeću i stavili kapuljaču)

Iz pozicije mene kao umjetnice i stvarateljice u kontekstu bioznanosti, tekst će, svojom eksperimentalnom ohološću, nastojati izgovoriti i izazvati veze i frustracije, želje i užitke, među različitim točkama koje moje vlastito tijelo i druga tijela nastanjuju iznutra, onkraj laboratorija, dok ću nabadati, ponirati i izbjegavati slojeve tkiva, arhitekturu vremena, te sučelja između materijalnog i metaforičkog. Moje tekstualno istraživanje nastojat će pogoditi (i promašiti) te potaknuti organsku akciju kroz čitanje i pozorno slušanje, tijela u njihovom najkrhkijem stanju.

Kira O’Reilly (UK)

Kira O’Reilly britanska je umjetnica čija umjetnička praksa, svjesno interdisciplinarna i u potpunosti nedisciplinirana, utemeljena u vizualnoj umjetnosti. U svoj rad uključuje performans, biotehnloške prakse te pisanje, s fokusom na promišljanje rekonfiguracija poimanja Tijela. Izlagala je svoj rad internacionalno. Također je nastupala na konferencijama o izvedbenoj umjetnosti i znanosti, umjetnosti i tehnologiji. Bila je gošća predavačica u Velikoj Britaniji, Australiji i SAD-u, a trenutno je vanjska suradnica Sveučilišta Wales Institute Cardiff, gdje predaje medijsku umjetnost i performans. Trenutno radi na novom projektu, zaspati sasvinjom, u produkicji The Arts Catalyst, za festival Interspecies, 2009.