Auger Loizeau (UK), Tobie Kerridgeje (UK) Material Beliefs − otvoreni laboratoriji, spekulativni dizajn, znanost i društvo

predavanje

Projekt Material Beliefs iznosi biomedicinsku i kibernetičku tehnologiju iz laboratorija u javne prostore i tako omogućuje pristup modernim tehnologijama koje nude nove konfiguracije tijela i materijala. Kako dizajn može potaknuti raspravu o vrijednosti tih novih oblika hibridnosti?

Umjesto fokusiranja na ishode bioinženjerskih istraživanja, Material Beliefs pristupa istraživanju kao nedovršenom i kontinuiranom skupu praksi koje se odvijaju u laboratorijima, daleko od javnih prostora. Cilj je učiniti laboratorije protočnima kako bi i laici imali priliku razmotriti istraživanja. Laboratoriji se tako otvaraju kao mjesta na kojima se uspostavlja suradnja između znanstvenika, inženjera, dizajnera i javnosti.

Auger Loizeau (UK)

James Auger i Jimmy Loizeau rade pod imenom Auger Loizeau od zajedničkog koncepta za Audio Tooth Implant koji je nastao tijekom studiranja na Royal College of Art 2001. godine. Nakon studija na RCA radili su u Media Lab Europe u Dublinu kao znanstveni novaci. Trenutno žive i rade u Londonu, te predaju na Royal College of Art i Goldsmiths University. Recentna istraživanja uključuju suradnju sa Sveučilištem u Bathu na projektu Material Beliefs, te projektu kojeg sponzorira Philips Design a koji se bavi istraživanjem osjetila mirisa. U svom radu kombiniraju niz različitih disciplina poput inžinjerstva, likovne umjetnosti i industrijskog dizajna, kako bi razvili proizvode i usluge koji se protive i propituju trenutnu idelogiju koja prevladava u dizajnu.

Tobie Kerridgeje (UK)

Tobie Kerridgeje istraživač na Goldsmithsu, gdje je trenutno na doktorskom studiju i gdje radi na suradničkim projektima koje podupiru ERC i EPSRC. Njegov istraživački rad bavi se načinima na koje se dizajn može proširiti kako bi ljudima pružio kreativni angažman sa znanošću i tehnologijom. Njegovi tekstovi vezani su uz dva praktična projekta, Biojewllery i Material Beliefs. Projekte je podržao EPSRC kroz nagradu Partnership for Public Engagement.