10/09/2023

Dr. sc. Olga Majcen Linn i dr. sc. Sunčica Ostoić na konferenciji RE:SOURCE

Dr. sc. Olga Majcen Linn i dr. sc. Sunčica Ostoić, teoretičarke umjetnosti u udruzi KONTEJNER, sudjeluju na renomiranoj konferenciji RE:SOURCE koja se od 13. do 16. rujna 2023. održava u Veneciji.

Majcen Linn i Ostoić, koje intenzivno rade na diskurzivnoj kontekstualizaciji umjetničkih praksi u području umjetnosti na sjecištu znanosti i tehnologije, održat će izlaganje pod naslovom “Metaleptički objekti i njihova estetska svojstva”.

Poveznica na konferenciju i program konferencije može se preuzeti na pripadajućim linkovima.

10. međunarodna konferencija o povijesti medijske umjetnosti, znanosti i tehnologije - RE:SOURCE - slavi povijest medijske umjetnosti i ulogu koju su njezini glavni akteri imali u razvoju umjetnosti, znanosti i tehnologije u proteklih 60 godina. Naziv "RE:SOURCE" odnosi se na podtemu koja je posebno uvedena za venecijansko izdane konferencije. Fokus je na klimatskoj krizi i pitanjima ekološke održivosti razmatranim u njihovim različitim aspektima i analiziranim kroz prizmu medijske (povijesti) umjetnosti, a sadrži sljedeće tematske linije:
"Sjećanje. Kako stvarati buduća sjećanja: dokumentacija, očuvanje i nove tehnologije"
"Klimatske akcije, okoliš i javne humanistike"
"Pioniri medijske umjetnosti"
"Povijest medijske umjetnosti izvan i unutar muzeja"

RE:SOURCE uključuje četverodnevne panele, radionice, izložbe, performanse i predavanja koji su proveli u suradnji s Venecijanskim centrom za digitalne i humanističke znanosti (VeDPH) na Sveučilištu Ca' Foscari.

Projekt podržali