21/02/2020

ODGOĐENO DO DALJNJEGA - KONTEJNER-ov program za Rijeku 2020

Proljeće u Rijeci - ovogodišnjoj prijestolnici kulture - prilika je za posjetiti četiri instalacije poznatih svjetskih umjetnika-robotičara. Masivni, razuzdani strojevi dozvolit će nam da njima upravljamo, s njima suosjećamo, penjemo se i poletimo - sve u stilu kultnog kalifornijskog Burning Man-a, uz zdravu dozu zaigranosti i hipnotičkog iskustva pokreta, svjetla i glazbe.

Ray Lee (UK): Chorus; foto: Grzegorz Mart

Od travnja do lipnja, u okviru programske linije Dopolavoro, KONTEJNER u Rijeci predstavlja četiri umjetničke instalacije velikih dimenzija. Radovi su interaktivni i postavljeni u otvorenim i zatvorenim javnim gradskim prostorima, a reflektiraju osnovnu misao Dopolavora: promjene naravi rada pod utjecajem novih tehnologija i razmišljanje o budućnosti rada i tehnologije u vremenu koje dolazi.

Prizemlje Exportdrva na riječkoj Delti ugostit će "Histerične mašine" kanadskog umjetnika Billa Vorna (CA) od 25. travnja do 16. svibnja 2020. Nekoliko dana kasnije, 21. svibnja, Ray Lee (UK) na Trgu riječke rezolucije predstavlja "Zbor" - skupinu glasnih i monumentalnih kinetičkih tripoda. Program završava u lipnju kada u Rijeku dolazi Christian Ristow (US) s dva rada: "Ptić" koji će biti postavljen na Gatu Karoline Riječke (18. - 25. lipnja) i "Ruka čovjeka" (20. - 26. lipnja) koja će na parkiralištu Žabica gnječiti, savijati i lomiti aute.

Program se provodi u suradnji s udrugom Drugo more (Rijeka) pod vodstvom kustoskog tima: Tereza Teklić, Davorka Begović i Ena Hodžić (KONTEJNER).

Projekt podržali

Sponzori