06/09/2018

NATJEČAJ - European Media Art Platform / European Media Artists in Residence Exchange 2019

Otvoren je novi EMAP / EMARE natječaj za rezidencije s rokom prijave 10. prosinca 2018. u 12.00 h.

Prošle je godine, uz potporu programa Europske Unije - Kreativna Europa, osnovana platforma za novomedijsku umjetnost: European Media Art Platform (EMAP), koja provodi European Media Artist in Residence Exchange (EMARE) program čiji je cilj osigurati najbolje uvjete za rezidencije novomedijskih umjetnika koji stvaraju u području digitalnih medija, računalnih umjetnosti, medijskih performansa, zvuka i videozapisa, robotike i bio-umjetnosti.

Umjetnici s prebivalištem u Europskoj uniji ili europskom osobnom iskaznicom mogu se prijaviti na dvomjesečnu rezidenciju u nekoj od sljedećih organizacija i institucija:

Ars Electronica Center, Linz, Austrija
Onassis Cultural Centre, Atena, Grčka
Bandits Mages, Bourges, Francuska
Foundation for Art & Creative Technology (FACT), Liverpool, Ujedinjeno Kraljevstvo
IMPAKT, Utrecht, Nizozemska
KONTEJNER, Zagreb, Hrvatska
LaBoral Centro de Arte y Creación Indstrial, Guijón, Španjolska
M-Cult, Helsinki, Finska
RIXC, Riga, Latvija
WRO Art Center, Wroclaw, Poljska
Werkleitz Centre for Media Art, Halle (Saale), Njemačka (vodeća organizacija)

Iako studenti diplomskih i dodiplomskih studija nisu prihvatljivi prijavitelji, poziv je posebno usmjeren mladim i neafirmiranim umjetnicima. Dobna granica za prijavitelje ne postoji.

EMAP/EMARE umjetnicima osigurava honorar od 3.000, - eura, projektni proračun od 4.000, - eura, besplatan smještaj i pokrivanje putnih troškova do 500, - eura, osiguran pristup tehničkim objektima i medijskim laboratorijima unutar institucije domaćina, savjetovanje stručnjaka, profesionalnu prezentaciju te mogućnost sudjelovanja na izložbama u sklopu festivala naših članova od 2019. do 2021. (bez dodatnih naknada).

Svi odabrani umjetnici bit će pozvani na "kick-off" EMAP konferenciju od 1. do 3. ožujka 2019. u Utrechtu. Rezervirajte datum!

Prijave se šalju putem EMAP-ove službene internetske stranice i moraju sadržavati životopis, (audio)-vizualnu dokumentaciju i preliminarni plan ili skicu predloženog projekta koji će se razviti unutar EMAP programa.

Umjetnici s europskom putovnicom ili osobnom iskaznicom svoje prijedloge mogu poslati ovdje: www.call.emare.eu

Rok za prijavu: 10. prosinca 2018., 12:00 CET (nakon toga poziv će biti zatvoren)

Kontakt: Josipa Vukelić | +385 98 1863 700 | vukelic.josipa@gmail.com

Projekt podržali