18/12/2022

Objavljena je kolaborativna online platforma Remote Lab

Remote Lab je kolaborativna medijska platforma za istraživanje i dijeljenje znanja čiji autorski i projektni tim čine KONTEJNER, Drugo more, WHW, Radiona i Domino, na čelu s udrugom Greta Creative Network. Dostupna je za pregled na adresi remote-lab.org.

Usložnjavanje projektnih formacija i suradničkih odnosa u kulturi traži i neka nova rješenja njihovog usustavljivanja. remote.lab je kolaborativna medijska platforma pokrenuta na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu uz potporu Zaklade "Kultura nova". Projekt razvoja ovog prostora „zajedničkog kuriranja, istraživanja i proizvodnje hibridnog znanja" u 2022. godini vodi Greta Creative Network u suradnji s Dominom, Drugim morem, KONTEJNER-om, Radionom i WHW-om. Autori koncepta, vizualnog i programskog sučelja ove kompleksne strukture međusobno povezanih čvorova digitalnog sadržaja su Nikola Bojić, Mihael Giba i Damir Prizmić.

KONTEJNER je na platformi prikazao istraživanje XR tehnologije u umjetničkom polju, u sklopu EU projekta „Realities in Transition“.

Platforma je trenutno u beta fazi, zatvorena za aktivne korisnike, ali dostupna za pregled na ovom linku.

Više o projektu pročitajte u Kulturpunkt-ovom intervjuu s Nikolom Bojićem, Mihaelom Gibom, Damirom Prizmićem i Deborom Hustić.

Projekt podržali