06/01/2019

Otvoren natječaj za nova Ekstravagantna tijela!

Natječaj za sudjelovanje u novom izdanju projekta Ekstravagantna tijela podnaslovljenom Ekstravagantna ljubav otvoren je za sve umjetnike i ljubavnike do 14. veljače 2019. Festival se održava u Zagrebu u rujnu 2019. godine.

Trijenale Ekstravagantna tijela bavi se skrivenim granicama između onog što je društveno prihvaćeno kao normalno i onog što se smatra patološkim unutar domena naših života, kao što su tjelesnost, izgled, ponašanje, seksualnost ili stil života. Festival istražuje društvene, političke, kulturne i ekonomske pozicije, norme i identitete baveći se liminalnim, pretjeranim, ekstravagantnim tijelima i umovima koji izazivaju ustaljene strukture društva.

Godine 2019. stavljamo fokus na ljubav: umjetnička manifestacija prikazat će raspon ljubavi od emocionalne do seksualne; od platonske ljubavi do tjelesne požude. Ljubav je u svim svojim vrstama i manifestacijama bila predmetom bezbrojnih povijesti, filozofskih razmatranja i znanstvenih nedoumica. U stalnoj mijeni, ljubav oblikuje kulturu i društvo - što zauzvrat mijenja naše razumijevanje i prakse ljubavi.

Tražimo umjetničke provokacije, kreativne stimulacije i istraživanja o svemu što ljubav može biti, u svim svojim složenostima, ekstremima i oblicima - od najluđih romansa do uznemirujućih i mračnih devijacija, od orgazamotona do biopolitičkih kontrolnih mehanizama. Festival će uroniti publiku u visceralno iskustvo ekstravagantnih prikaza ljubavi, međuljudskih veza i novih - hibridno-zemaljskih i međuzvjezdanih - oblika voljenja i vođenja ljubavi, gdje nitko neće ostati netaknut.

Kustoski tim: Klara Petrović i Luja Šimunović (KONTEJNER), Stahl Stenslie (NO)

Poziv je otvoren za sve samostalne umjetnike, kolektive i ljubavnike.

ROK: 14. veljače 2019.

ONLINE OBRASCU ZA PRIJAVU PRISTUPITE OVDJE

Uz prijavu je potrebno priložiti:
- Kontakt informacije;
- Web-stranica / portfolij;
- Kratku biografiju (maksimalno 200 riječi);
- Kratak opis i koncept projekta (maksimalno 300 riječi);
- Kratak tehnički opis projekta (maksimalno 200 riječi);
- Je li djelo već proizvedeno ili predstavljeno? Ako da, onda gdje?;
- Skica i / ili fotografija / video dokumentacija (najviše 10 MB ili po mogućnosti
povezanim datotekama);
- Link na projekt (izborno).

Prijave se mogu podnijeti putem online obrasca za prijavu ili poslati putem e-maila na
kontejnerkontejner@gmail.com.

Više o projektu saznajte ovdje.