Davor Sanvincenti (HR) Ova šuma više ne postoji

Višekanalna kompozicija, 2021.

Višekanalna kompozicija Ova šuma više ne postoji nastaje kao finalno poglavlje zvučnog kolaža terenskih snimki započetih prije 15 godina. Svojevrsno je zvučno svjedočanstvo izvorne prirode i ljudske prisutnosti u njoj. Naslanja se na prethodnu višekanalnu kompoziciju Otporna Priroda (Resilient Nature) izvedenu u 4D Spatial Sound Institutu u Budimpešti 2016. godine, u sklopu Izloga suvremenog zvuka. Za pticu postoje samo dvije vrste: njezina i one opasne. Nema drugih. Ostalo čine bezopasni predmeti poput kamenja ili drveća, ili ljudi kada su mrtvi. Višekanalna kompozicija Ova šuma više ne postoji rezultat je sudjelovanja u edukativnim programima udruge KONTEJNER - radionice i rada u višekanalnom studiju pod vodstvom te u suradnji s inženjerom elektroakustike i umjetnikom Miodragom Gladovićem.

Rad je naručio i producirao KONTEJNER u sklopu projekta Re-Imagine Europe, sufinanciranog sredstvima Europske unije kroz program Kreativna Europa.

Davor Sanvincenti (HR)

Davor Sanvincenti (1979.) multimedijalni je umjetnik čije se područje djelovanja nalazi u fenomenologiji audiovizualnog i antropologiji vizualne kulture. Studirao je na odsjeku Psihologije pri Filozofskom Fakultetu u Rijeci te je diplomirao vizualne umjetnosti na Europskom Institutu za Dizajn u Milanu. Polje svojeg djelovanja usavršavao je na Masteru multimedijalnog programiranja i zvučnog inženjeringa pri Centru za elektroakustiku AGON u Milanu te na rezidenciji u 4DSOUND prostorno-zvučnom institutu u Budimpešti. Izlagao je na brojnim međunarodnim izložbama i festivalima kao što su Device_art (Montreal), Biennale des Imaginaires Numériques (Aix-en-Provence), 28. Muzički biennale Zagreb, International Film Festival Rotterdam, Edinburgh International Film Festival, Ann Arbor Film Festival (SAD), Curtas Vila do Conde (Portugal), EXiS International Film Festival Seul, Imagine Science Film Festival - New York. Dobitnik je mnogih nagrada među kojima su Nagrada Radoslav Putar (2010.) za najboljeg umjetnika do 35 godina te HT nagrada (Muzej suvremene umjetnosti - 2008. i 2017.).

render_001@hotmail.com
davorsanvincenti.com