KoncertZiúr (DE), Elvin Brandhi (GB)

hibrid #1 - ⥀16

Ova nova suradnja uživo razvijena je u BEK-u – Bergen Center for Electronic Arts i premijerno je izvedena na Borealisu – festivalu eksperimentalne glazbe u Bergenu u Norveškoj, u sklopu projekta New Perspectives for Action, koji je dio Re-Imagine Europe, sufinanciranog putem programa Kreativna Europa Europske unije.

Ziúr (DE)

Kao eksperimentalna producentica i glazbenica, Ziúr je važno ime na bogatoj berlinskoj glazbenoj sceni. Njezina je glazba ekspanzivna, raskošna i raznolikih tekstura, a inkorporira zvukove koji su podjednako strojni koliko i duboko antropomorfni, poigravajući se s mehaničkom izolacijom i kaotičnim spektrom ljudskih emocija. Za razliku od soundtracka ili glazbe za film, u njezinu slučaju ne postoji vizualni predložak koji bi ponudio narativni okvir za glazbu – postoje samo evokativni zvukovi koji se iz svake skladbe protežu prema kibernetici. Nakon dva EP-a, Blur i Now Now, 2021. godine objavila je svoj treći album, Antifate, a sva tri rada dobila su pohvale kritike.

Elvin Brandhi (GB)

Elvin Brandhi iz Bridgenda u Walesu bavi se improvizacijom stihova, produkcijom i zvučnom umjetnošću, gradeći nesvakidašnje skladbe od terenskih snimaka, vrpci, vinila, instrumenata i glasa. Koristeći zvuk i glas kao ekspanzivni jezik koji nadilazi unutarnje uređenje i naslijeđene sintaktičke postavke, njezini su nastupi uživo neumoljivi naleti eruptirajuće animacije pri čemu se njezin jetki tok svijesti uvija nemirnom, iskrivljenom težinom. Njezina kreativna kretanja obuhvaćaju niz suradnji i neumorno nomadstvo.