PetrolMartina Claussen (AT), Ivan Lušičić Liik (HR)

hibrid #1 - ⥀16

U očaravajućoj kvadrofoničnoj izvedbi uživo, zvučno putovanje odvija se putem fuzije glasa, sintisajzera i niza zvučnih predmeta. Ovi različiti izvori zvuka neprimjetno se isprepliću, postupno se stapaju i mijenjaju, stvarajući potpuno novi zvučni krajolik. To je imerzivno putovanje na kojem se poznati zvukovi pretvaraju u nepoznato.

Martina Claussen (AT)

Skladateljica i pjevačica Martina Claussen istražuje i spaja zvuk glasa, zvučne objekte, analognu i digitalnu elektroniku, istražuje prostornost, performativnost i neprestano razvija vlastiti osebujni 'zvučni scenarij'. Nastupala je na međunarodnim festivalima i manifestacijama kao što su Ars Electronica (Linz, AT), Wien Modern (Beč, AT), Musikprotokoll (Graz, AT), Fylkingen (Stockholm, SE), Iklectik (London, UK), Km28 (Berlin, DE), Festival Futura (Crest, FR), Acousmatic Festival (Sankt Peterburg, RU), Musrara Mix Festival (Jeruzalem, IL) i New York City Electroacoustic Music Festival. Dobitnica je nagrade SKE / Austro Mechana 2020., te stipendije savezne vlade Republike Austrije za skladanje 2022. i 2023. Od 2009. radi kao izvanredna profesorica klasičnog pjevanja na Sveučilištu za glazbu i izvedbene umjetnosti u Beču.

martinaclaussen.at

Ivan Lušičić Liik (HR)

Ivan Lušičić Liik je arhitekt i dizajner svjetla koji se bavi kreativnim tehnologijama i vizualnom umjetnošću. Tijekom studija arhitekture počeo se baviti VJ-ingom što je preraslo u dizajn svjetla i scenografiju. Dizajnirao je projekcije, svjetlo i scenografije za klupske večeri, festivale, koncerte, kazališne i plesne predstave, opere i mnoge nepotrebne ceremonije u Hrvatskoj i svijetu. Povremeno predaje i vodi radionice koje se bave eksperimentalnim vizualnim medijima u kontekstu arhitekture. Od 2023. radi kao asistent na Oblikovanju svjetla pri Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.

ivanliik.wordpress.com
ivanliik.net