Aho Ssan (FR) The Falling Man

Višekanalna kompozicija, 2021.

The Falling Man je trodijelna izvedba u kojoj slušatelj ponire u nepoznato. Naslov je aluzija na poznatu fotografiju Richarda Drewa, snimljenu tijekom napada na Svjetski trgovački centar. Djelo nastalo tijekom krize izazvane pandemijom koronavirusa pokušava pronaći poveznicu s događajima koje svi proživljavamo već više od godinu dana. Za razliku od poznate fotografije, izvedba nastoji iznaći mnogo sretniji kraj.

Rad je naručio i producirao INA GRM u sklopu projekta Re-Imagine Europe, sufinanciranog sredstvima Europske unije kroz program Kreativna Europa.

Aho Ssan (FR)

Aho Ssan je umjetničko ime pariškog umjetnika Niamkéa Désiréa. Po završetku studija grafičkog dizajna i filma, počeo je skladati elektroničku glazbu i stvarati vlastite digitalne instrumente. Ubrzo nakon toga, osvojio je nagradu francuske nacionalne televizije France Télévisions za soundtrack za film Inghe Mago 2015. godine, a radio je na nekoliko projekata vezanih uz IRCAM/GRM u Francuskoj. Njegov debitantski LP Simulacrum izdan je 7. veljače 2020. za kuću Subtext Recordings. Polazeći od koncepta Jeana Baudrillarda, album se bavi društvenom predodžbom o uključivosti i jednakosti u suodnosu s vlastitim iskustvom crnačkog identiteta i odrastanja u Francuskoj. Aho Ssan Simulacrum je premjerno izveo na festivalu Berlin Atonal 2019. godine.