NRD Van NRD Kit

računalni program, 2001.

NRD Kit (News Reality Development Kit) je mrežni alat za proizvodnju i objavljivanje medijskih sadržaja. NRD Kit također educira svoje korisnike i recipijente sadržaja o razlici između reprezentacije podataka i podataka samih, kao i o važnosti poznavanja i pristupa izvornom programskom kodu.

Korisnici NRD Kita su proizvođači vijesti i priča. Oni koriste NRD Kit kako bi na osobit način pridobili pažnju običnog, dobrohotnog korisnika interneta. NRD Kit je vrlo jednostavan za korištenje i unos novih sadržaja.

Dominantna kultura interakcije čovjeka i stroja pogoduje i postavlja za svoj cilj neznanje običnog korisnika, a zajedno sa njegovom neutaživom glađu za senzacijama ostvaruje preduvjete za predvidljivu recepciju sadržaja formatiranih NRD Kitom.

Za formatiranje svojih sadržaja NRD Kit koristi adresni prostor i izgled postojećih internet stranica. Kredibilitet, vjerodostojnost, objektivnost i neutralnost reprezentirane njihovim izgledom i imenom pružaju prostor za igru i kreaciju NRD Kit korisnicima. Mogućnost njihovog međusobnog hipertekstualnog ispreplitanja, vrlo rijetka u stvarnosti, pruža i mogućnost potpuno novih doživljaja identiteta tih etabliranih veličina. Za posrednika u tom procesu izabran je najkorišteniji web preglednik na najkorištenijem operativnom sustavu današnjice.

NRD Kit je slobodan softver objavljen pod GNU GPL-om na http://www.picigin.net razvijen na GNU/Linuxu, pisan u Pythonu, a baziran na Twisted network frameworku i Nevow template engineu. Dodavanje novih predložaka u bazu promjenjivih internet stranica trebao bi biti relativno lagan zadatak i za početnike u web tehnologijama.

Prva interaktivna priča u bazi je NRD Van-ov 'homage' subverzivnoj medijskoj umjetnosti, njenoj teorijskoj artikulaciji, te prije svega hakerskoj kulturi uopće.

NRD Van

NRD Van (New Reality Development Van) je privremeno utočište identiteta s također privremenim boravkom u prostoru TCP/IP-a. TCP/IP protokol usvojen je kao vojni standard (MIL STD) 1983. godine. TCP/IP baziran je na Open System Interconnect (OSI) Reference Modelu, standardu za opisivanje strukture i funkcije podatkovnih komunikacijskih protokola. Razvijen kako bi omogućio pouzdanu komunikaciju i u gotovo nemogućim uvjetima totalnog rata TCP/IP protokol ne poznaje koncept državnih granica, kao ni bilo koji oblik diskriminacije baziran na razlikama u pogledu rase, boje, spola, jezika, vjeroispovijesti, političkog ili drugog mišljenja, nacionalnog ili društvenog porijekla, imovine, rođenja ili drugih okolnosti. Kada ne bude granica NRD Van će rado postati Volkswagen Caravan.