Slike pod visokom voltažom

Jednodnevna radionica tijekom koje mladi imaju priliku istražiti povijest analogne fotografije pod visokom voltažom.

Na radionici Slike pod visokom voltažom polaznici uče primijeniti ''Krilian'' fotografsku tehniku – tehniku kojom se uz pomoć visoke voltaže na foto-papiru stvara slika nevidljivog električnog potencijala fotografiranih objekata, bilo anorganskih bilo organskih. Uz vodstvo stručnih mentora polaznici imaju priliku izraditi i koristiti više vrsta uređaja za Krilian fotografiju kojima se mogu fotografirati različiti objekti.

suradnici: Lovro Dujnić (HR) & Ante Medić (HR)

Gjino Šutić (HR)

Gjino Šutić (HR, 1984.) inovator je, znanstvenik i postmoderni intermedijski umjetnik. Nakon studija biotehnologije na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu, počeo je raditi kao samostalni znanstvenik sve do 2013., kada je osnovao Universal Research Institute UR. Odonda radi kao znanstvenik i ravnatelj u UR Institutu. Bavi se istraživanjima na različitim područjima prirodnih znanosti s posebnim fokusom na područja bioelektronike i biorobotike.

Skovao je termin biotweaking (poboljšavanje živih organizama ili njihovih dijelova kako bi se u potpunosti izrazio i iskoristio njihov puni potencijal) kako bi potpuno definirao svoju filozofiju i rad. Od 2012. izlaže svoje izume i inovacije na brojnim znanstvenim i umjetničkim izložbama i događanjima. Kao biohaker dizajnirao je i razvio brojne alate iz kućne radinosti. Osim razvijanja svojih izuma i inovacija, radi kao edukator u područjima biotweakinga i znanosti. Jedan je od osnivača Radione Makerspace, te član organizacije MENSA i mreže Hackteria.

biotweaker@gmail.com
biotweaking.com

14/10/2017

13—16 h

Klub Močvara (Zagreb)