Maywa Denki – Novmichi Tosa (JP) Maywa Denki - glazbeni instrumenti, naprave i igračke

Glazbeni instrumenti, naprave, igračke, video, 1993.

Otamatone je muzički instrument u obliku punoglavca (na japanskom otamajakushi se često zbog oblika povezuje s notama). Svatko ga može svirati povlačenjem za rep i otvaranjem usta, stvarajući razne efekte.

Otamatone DeLuxe veći je 1,5 puta od uobičajenog Otamatonea i pridodan mu je remen koji je podesan za profesionalnu uporabu. Ima adapter za struju, kao i priključak za stereo slušalice i pojačalo.

Otamatone Melody dopušta korisniku da pušta 11 poznatih melodija pritiskom na dugme uz odgovarajuće intervale. Malen je, ali je sačuvan raspon od tri oktave i Otomaneov vibrato efekt.

Otamatone Charm je dražestan privjesak koji također funkcionira kao odvijač za pretinac za baterije na Otamatoneu.

Chihuahua Whistle laje poput psa kada pušete u njega. Iz ove jednostavne igračke proizašao je Otamatone.

YUREX™ je suradnički projekt Maywe Denki i KAYACa. U Japanu se nervozno treskanje nogom naziva “Binbo-Yusuri" i smatra se lošom navikom. "Binbo" na japanskom znači slab, jadan. Ali zapravo izvlači na površinu vaš unutarnji ritam, ako se koncentrirate. YUREX™ prvi je uređaj koji pospješuje vašu koncentraciju i kreativnost hvatanjem i vizualiziranjem vašeg « Uzorka kreativnog ritma». Vizualiziraj, prati i kontroliraj svoj vlastiti «kreativni beat»!

Zihotch je ručni sat koji obznanjuje vrijeme i ima funkciju “jutarnjeg poziva”. Korisnik mora nazvati 117 kako bi doznao koliko je sati.

Bitman je prenosiva elektronska naprava sa zaslonom. Bitman izvodi raznovrsne plesove, ovisno o interakciji s vlasnikom. Kada se oglasi alarm za buđenje, Bitman će plesati uz glazbu kako bi razbudio svoga vlasnika.

Na-Cord je električni produžni kabel koji završava ribljom glavom (muški kraj) i ribljom perajom (ženski kraj). To je jedan od klasika skupine Maywa Denki.

Na-cord strap je trakica za mobitel koja oblikom podsjeća na Na-cord.

Savao strap je trakica za mobitel s licem fetusa starog 13 tjedana i mjernom trakom za zapešće.

KnockMan je glazbalo na navijanje s glavom kao bubnjem. Funkcioniraju tako da lupaju po vlastitoj glavi, a spojite li ih u niz, lupat će jedan drugom po glavi. Srca će im se također okretati. Kako bi se pokrenulo lupanje, oslobodite desnu ruku. Pok Pok Pok... Knocking his head, Knockman.

Coron. Da li je u pravom položaju za ples? Onda navijte polugicu na njegovim leđima i pustite ga da zapleše i zasvira!! To ga čini sretnim,
Coron, coron , tako svira, dok mrda guzom i pleše!

Pololon. Provjerite jesu li žice uštimane prije performansa. Držite mu desnu ruku i pomičite lijevu gore dolje, da ga navijete. Zatim pustite desnu ruku i on će zasvirati gitaru.
Polo Pololon, tako svira...Visoki i vitki gitarist svira i njiše se svim srcem.

Maywa Denki – Novmichi Tosa (JP)

Maywa Denki je umjetnička jedinica koju je stvorio Novmichi Tosa. Osnovali su je 1993. godine Novmichi i njegov stariji brat Masamichi Tosa, a nazvana je po tvrtki za proizvodnju elektronskih sprava koju je vodio njihov otac sve do bankrota 1979. godine, koji je bio posljedica ekonomske krize širom zemlje. Maywa Denki simbolizira malena ili srednje velika poduzeća koja su nekoć, tijekom naglog privrednog uspona, nosila ekonomiju Japana. Njihova „uniforma“ simulira tipičnu radnu uniformu japanskih trgovina elektronike, svaki rad skupine Maywa Denki naziva se „proizvodom“, a živa izvedba tretira se kao „demonstracija proizvoda“. Iz dana u dan, kao predsjednik tvrtke, Novmichi naporno radi kako bi osigurao potrošačima san o „Životu s proizvodima Maywa Denki“. Osim serije NAKI, besmislenih strojeva s motivom ribe, i serije izvornih glazbenih instrumenata po imenu Tsukuba, koje su braća zajedno izumila, godine 2001. lansirane su serije EDELWEISS i VOICE MECHANICS kao Novmichijevi novi projekti. Uz te proizvode, instrumente i umjetničke projekte, lansirane su i serije igračaka kao što je Knockman Family, jednostavna i zabavna igračka za svakoga.

Skupina Maywa Denki izlagala je širom svijeta i dobitnica je brojnih nagrada, uključujući Grand Prix u kategoriji Art Artists Audition II (koju je sponzorirao Sony Music Entertainment, 1993.), Excellence Prize za interaktivnu kategoriju Digital Arts na japanskom festivalu Media Arts (2000.) i priznanje u kategoriji interaktivne umjetnosti na festivalu Ars Electronica (2003.). U listopadu 2003. skupina Maywa Denki gostovala je na izložbiHuman Beings & Robots u Parizu. Godine 2010. Otamatone je dobio Grand Prix japanske Toy Association u kategoriji High Target Toy. U međuvremenu je skupina proširila svoje djelovanje i na druge kontinente, uključujući izložbe i performanse širom svijeta, a Tosa sada istražuje i nove pristupe široj publici.

Novmichi Tosa (predsjednik)
Rođen u travnju 1967. u prefekturi Hyogo.
U ožujku 1992. magistrirao je na Odsjeku likovnih umjetnosti, Tsukuba University.
Od svibnja 1993. do ožujka 2001. bio je potpredsjednik skupine Maywa Denki.
Od travnja 2001. djeluje kao predsjednik skupine Maywa Denki (naslijedio je Masamichija Tosu nakon njegova povlačenja u mirovinu; Masamichi je trenutno voditelj)

www.maywadenki.com
mail@maywadenki.com