Device art izložba i simpozij gostuju na Ars Electronica festivalu. Ars Electronica, jedan od najprestižnijih festivala novomedijske umjetnosti, posvećen je odnosu između umjetnosti, tehnologije i društva. Već više od 20 godina u sklopu svog bogatog programa festival kontinuirano predstavlja najaktualnija događanja svjetske novomedijske scene.

U sklopu ovogodišnjeg festivalskog izdanja ''C…what it takes to change?'' održat će se Device Art izložba i simpozij ostvareni u suradnji Sveučilišta u Tsukubi (JP), ART|SCI Centra (Sveučiliš te u Kaliforniji, LA) i Kontejner-a (Zagreb, HR). Na izložbi će uz japanske i američke autore izlagati dvoje hrvatskih umjetnika - Martina Mezak i Anselmo Tumpić te dvoje slovenskih umjetnika - Sanela Jahić i Sašo Sedlaček.

Izložbu prati Device Art simpozij na kojemu će kustosi i umjetnici iz Japana, SAD-a i Hrvatske prikazati i usporediti razvoj i stanje device art scene u pojedinim regijama i praksama. Uz Hiroo Iwatu (Sveučilište u Tsukubi, JP), Erkki Huhtamo (Sveučilište u Kaliforniji, FI/USA) i Machiko Kusaharu (Sveučilište u Tokyju, JP) na simpoziju će govoriti i kustosica Kontejnera Sunčica Ostoić.