XXMladen Tomić (HR)

XX

Audiovizualna instalacija xx istražuje vezu između slike i zvuka. Inspirirana 8-bitnom glazbom i low-tech uređajima, pomoću elektroničkih sklopova i elektromehaničkih uređaja istražuje nove modele moderne glazbene produkcije. Sustav očišćen od svih kompleksnih matematičkih operacija, koje se danas koriste za produkciju zvuka (od mosnog spoja do razdjelnika napona), generira zvuk zamišljenog valnog oblika.

Interaktivnost instalacije omogućuje posjetiteljima da valne oblike nacrtaju na sučelju, a elektromehanički uređaj pretvara vizualnu reprezentaciju vala u mehanički val, odnosno zvuk.
Odnos vizualnog i soničkog u središtu je interesa instalacije, a interaktivnim metodama istražuje se zvučna reakcija na slikovnu reprezentaciju vala. Instalacija otvara mogućnost eksperimentalnog stvaranja glazbe koju osim zvukovne kvalitete uvjetuje i vizualna podloga. Ishod jednosmjerne komunikacije odnosno preobrazbe jednog medija u drugi nužno je nepredvidljiv, u što se mogu uvjeriti i posjetitelji.

produkcija: KONTEJNER (UradiSam_ARTLAB)

Mladen Tomić (HR)

Mladen Tomić rođen je 1988. u Zavidovićima, BIH. Studij na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu upisao je 2010. godine, smjer zrakoplovstva. Od 2014. radi za KONTEJNER, a slobodno vrijeme provodi slažući strojeve od odbačenih i pokvarenih uređaja. Živi i radi u Zagrebu.

grmlje@gmail.com