Robertina Šebjanič (SI), Ida Hiršenfelder (SI), Aleš Hieng-Zergon (SI) Time Displacement – Chemobrionic Garden

Interaktivna generativna (kemijska) zvučna instalacija, 2015.

Time Displacement – Chemobrionic Garden istražuje odnos hidrotermalne kemije, prolaznosti vremena i evolucije zvuka. Projekt se sastoji od nekoliko malih kemijskih formacija vrtova u otopini natrijeva silikata kako bi se omogućio uvid u istraživanje porijekla života i kemijskih procesa. Kemijske reakcije nadgledaju se kamerama kako bi se detektirale promjene boje i oblika pomoću mikrokontrolera. Promjene utječu na kod za generiranje zvuka i polagano mijenjaju generičku dronekompoziciju koje prevladava galerijskim prostorom.

programiranje: Slavko Glamočanin
produkcija: Projekt Atol & LJUDMILA

Robertina Šebjanič (SI)

Robertina Šebjanič djeluje na razmeđi humanističkih i prirodnih znanosti. Njezino umjetničko istraživanje već je nekoliko godina usmjereno na područje živih sustava (bio-umjetnost), šuma/zvuka i ambijentalnih imerzivnih okoliša. Kontekst njezinih ideja i koncepcija često se ostvaruje u suradnji s drugim autorima, interdisciplinarno i neformalnu integrirano u njezinu radu. Članica je organizacija Hackteria Network, Ljudmila, UR Institute i Theremidi orchestra.

Izlagala, izvodila i predstavljala je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama, kao što su Le Cube / Decalab, Pariz; Ars electronica / Stadtwerkstatt, Linz; Touch Me Festival, Zagreb; Eyebeam & CT-SWaM, New York; Poolloop, Zürich; Bandits-Mages, Bourgers; PORTIZMIR#3 - Triennale of Contemporary Art, Izmir; Kiblix Festival, Maribor; Galerija Kapelica, Ljubljana; Prima Gallery, Berlin; Paraflows Festival, Beč; Liwoli Festival, Linz; Galerija SC, Zagreb; Netaudio Festival, London; Galerija Alkatraz, Ljubljana; Haip Festival, Ljubljana; Amber Festival, Istanbul; Muzej savremene umetnosti Vojvodine, Novi Sad; Galerija KiBela-Kibla, Maribor; SCCA, Ljubljana; Pixel Festival, Bergen; Galerija Škuc, Ljubljana; +MSUM U3, 7. trienale sodobne umetnosti v Sloveniji, Ljubljana; Device_art 3.009, Zagreb i drugdje.

Kontakt:

robertina.sebjanic@gmail.com
robertina.net

Ida Hiršenfelder (SI)

Ida Hiršenfelder djeluje u području umjetnosti zvuka i medijske umjetnosti. Od 2011. godine članica je skupine Theremidi Orchestra. Sa Sašom Spačal inicirala je ČIPke – Inicijativu za žene sa smislom za tehnologiju, znanost i umjetnost. S medijskom umjetnicom Robertinom Šebjanič i umjetnikom zvuka Alešem Hiengom predstavila se na festivalu Ars Electronica 2016. godine. Njeni zvučni radovi emitirani su pod aliasom beepblip na radioCona (radia.fm)

kontakt: ida.hirsenfelder@gmail.com

Aleš Hieng-Zergon (SI)

Aleš Hieng-Zergon po profesiji je kemijski inženjer, ali radi i kao DJ, producent elektroničke glazbe i umjetnik zvuka, a aktivan je i u području audiovizualnih performansa i DIY uređaja.

zergon.org