Marko Gusić (HR) Ljubav i arhitektura

Prijave na kontejner@kontejner.org. Maksimum 10 polaznika.

Tema radionice se bavi postavom umjetničkih radova sa izložbe Ekstravagantna tijela: Ekstravagantna ljubav u kontekstu grada Splita. Sudionici će se baviti promišljanjem o alternativnim i raznolikim načinima prezentacije umjetnosti u kontekstu grada koje izlazi iz klasičnog konteksta galerijskog postava. Radionica će pokušati sagledavati temu umjetnosti, postava i arhitekture kao jednu jedinstvenu cjelinu.

Neke od osnovnih tema biti će pokušaji odgovora na pitanja o međuodnosu postava i umjetničkog rada. Da li je ono: dopunjava/ignorira okolinu; dodaje/oduzima vrijednost; zove/ odbija publiku; kontrastno/utopljeno; itd. Da li pozitivna ili negativna reakcija utječe na širenje poruke koje neko umjetničko djelo želi proširiti, ili potaknuti u publici. Isto tako bavi se pitanjem granice umjetničkog djela i prostora.

Radionica je cjelodnevna a sastojati će se od kratkog uvodnog predavanja o produkciji izložbe
održanoj u Zagrebu (projektiranje, financije, montaža), vremena za rad, slobodnog vremena i finalne prezentacije cjelodnevnog procesa.

Za sudjelovanje na radionici su potrebni laptop (s Photoshopom ili sličnim programom u kojem je moguće raditi fotomontažu) i fotoaparat (dovoljno je mobitel).

Raspored:
Uvod i zadatak 15.30-16.00
Fotografiranje po gradu 16.00-17.00
Izrada finala 17.00 – 18.30
Prezentacija 18.30-19.30

Marko Gusić (HR)

Marko Gusić rođen je u Ljubljani 1992. godine, završio je Klasičnu gimnaziju u Zagrebu, te nakon toga preddiplomski i diplomski studij arhitekture i urbanizma na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu gdje je diplomirao u siječnju 2017. godine. Za vrijeme studija radio je i u studiju OFIS arhitekti u Ljubljani. Sudjeluje na javnim arhitektonskim natječajima s raznim timovima i dobiva nagrade: na natječaju za Idejno rješenje bazena na lokaciji Špansko-Oranice osvaja 1. nagradu; sanacija i rekonstrukcija bivše zgrade DTR-a u Krajiškoj ulici za što dobiva 3. nagradu; natječaj za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja za uređenje prostora zapadno od palače Zakmardy u Habdelićevoj ulici u Varaždinu za što dobiva 2. nagradu. Od 2018. u stalnom je radnom odnosu u studiju njiric plus arhitekti d.o.o. gdje je među ostalim sudjelovao u natječajima za Idejno rješenje dječjeg vrtića Podbrežje u Zagrebu, (posebno priznanje), natječaju za Idejno rješenje dječjeg vrtića Sesvetski Kraljevec u Zagrebu (5. nagrada) i natječaju za idejno rješenje zgrade Državnog hidrometeorološkog zavoda u Zagrebu, (5. nagrada). Živi i radi u Zagrebu.