Sarajevo

nedjelja 12.12.2010.

  • 17:00-19:00 javna diskusija Klinika društva. Sudionici: Ugo Vlaisavljević (filozof): „Škole kao ustanove mentalnog zdravlja“; Alma Pašalić (dipl. psihologinja): „Epistemološka neuroza kliničkog psihologa“; Hrvoje Puškec (filmski kritičar i novinar): „Normalno je, ali ko kaže da nije i bolesno“; Adi Hasanbašić (dipl. psiholog): „Glas ludila u eteru“; Ivana Bago (kustosica festivala): "Ekstravagantna tijela: kustoske intervencije u politike normalnosti“. Urednik programa: Adi Hasanbašić
  • 19:00-20:30 Dokumentarni film LT 22 radio la colifata (Carlos Larrondo, 2007) (engleski jezik sa titlovima). Film govori o prvoj radijskoj stanici u svijetu koju uređuju i vode psihijatrijski pacijenti u Buenos Airesu.Ovo je intimna priča o borbi za jednakost, autentičnost i pravo da se marginalizirane skupine ravnopravno čuju u društvu.Prijatelj i učesnik ovoga filma je i muzičar Manu Chao.
  • 20:30-22:00 Igrani film Family Life (Ken Loach, 1971), (engleski jezik). Film Obiteljski život velikana britanske i europske kinematografije Kena Loacha višeslojni je uvid u život smetene Janice Baildon, djevojke koja posrće na pragu životne emancpacije. Njena potraga za identiteom dovodi je pred bezdan međugeneracijskog obiteljskog sukoba, i širih općedruštvenih promjena.

12/12/2010

Kino Bosna (Sarajevo)