25/03/2018

Mjesec dana eksperimentalnog zvuka u Zagrebu

Muzički salon Kulture promjene, Zavod za eksperimentalni zvuk i KONTEJNER najavljuju mjesec dana eksperimentalnog zvuka u Zagrebu u sklopu Improponedjeljka, 9. travnja 2018. u 20 sati, na kojem gostuju Benedict Taylor & Jošt Drašler + DJ Liquidator.

Impronedjeljci su improvizatorske večeri u Muzičkom salonu Kulture promjene koje polaze od ideje stvaranja mjesta susreta glazbenika i drugih umjetnika koji dijele želju i potrebu za istraživanjem na području eksperimentalne i slobodno improvizirane elektroakustične glazbe te drugih slobodno improvizatorskih umjetničkih izričaja. Impronedjeljci su otvoreni za glazbenike i ne-glazbenike različitih poetika, stilskih i žanrovskih karakteristika i iskustava. Na travanjski Impronedjeljak (koji je zaista ponedjeljak!), 9.4.2018. u 20 sati u MM Centru u goste dolaze Benedict Taylor, britanski skladatelj i violist, te slovenski kontrabasist Jošt Drašler. Nakon niza uspješnih suradnji, ovo dvoje vrsnih glazbenika odlučili su osnovati duo te će u sklopu svoje turneje posjetiti i Impronedjeljak. Nakon njihovog seta pridružit će im se i domaći glazbenici Ana Kovačić, Leo Beslać, Snježana Gallo, Silvio Bočić, Dorotea Radušić i Marin Živković, a slobodno im se pridružite i vi!

Nakon Impronedjeljka, pozivamo vas na zajedničko druženje, zagrijavanje za suvremene zvučne avanture, formalno i neformalno predstavljanje nadolazećih događanja, uz DJ set kojeg priprema Zvonimir Ante Stamać aka Liquidator, pokretač koncertnog ciklusa ZEZ. Povod ovom druženju su nadolazeća puna tri tjedna intenzivnih i uzbudljivih programa koji na različite načine, u različitim oblicima i prostorima, predstavljaju suvremene glazbene izričaje. Tu je program Izloga suvremenog zvuka - u sklopu kojeg KONTEJNER, URK i Kultura promjene SC-a u Zagreb dovode Adama Donovana (AT/AU), Katrin Hochschuh (DE) i Łukasza Szałankiewicza (PL), a koji se održava od 2. do 5. svibnja u prostorima Studentskog centra, uz uvodni program u zadnjem tjednu travnja. Zatim koncertni ciklus Zavoda za eksperimentalni zvuk koji će u svojoj petoj godini postojanja, od 16. do 22.4. u Klubu studenata elektrotehnike KSET-u, mutirati u festival. KONTEJNER, Klub Močvara i Udruženje za razvoj kulture URK, po prvi puta u Zagrebu predstavljaju rad švicarskog umjetnika Zimouna, koji će se od 14. do 27.4. u sklopu programa Galerije Močvara publici predstaviti svojom novom site-specific instalacijom u Pogonu Jedinstvo. Pridružite nam se stoga u ponedjeljak, 9.4.2018. od 20 sati u MM Centru i &TD-u na druženju i predstavljanju ovih nadolazećih zvučnih događanja.