Radionica se održava u subotu 3. i nedjelju 4.10., od 14:00 do 20:00 h.

Synthomir

3-4/10/2015

14—20 h

Galerija Klovićevi dvori (Zagreb)

Synthomir je 8-­bitni sintesajzer temeljen na ATmega mikrokontroleru i kompatibilan s Arduino razvojnim okruženjem. Za sintezu zvuka koristi se ‘Mozzi’ library. Synthomirrealizira tri načina rada: ritam mašina (s loop modom), bas i teremin mode. Osnovno korisničko sučelje sastoji se od samo tri elementa (potenciometar, fotootpornik i tipkalo), dok su buduće nadogradnje i modifikacije sučelja planirane i omogućene.

Synthomir sintesajzer zamišljen je kao DIY elektronički komplet za slaganje i dio je istraživanja koje je Radiona – Udruga za razvoj ‘uradi­ sam’ kulture provodila tijekom 2014. godine uz potporu Zaklade „Kultura nova“. Synthomir je u potpunosti open source – kod, shema i datoteke za izradu pločica slobodno su dostupne. Igor Brkić izradio je elektronsku shemu i zvučni koncept Synthomira, dok je Damir Prizmić dizajnirao oblik pločice i predložio vizualni koncept. Autori su sintesajzer dosad izlagali na izložbama Zvučni Hybridi – Kreativna sonologija u Tehničkom muzeju u Zagrebu, međunarodnoj izložbi WonderLab u Muzeju suvremene umjetnosti Vojvodine te u sklopu programa Music Tech Fest u Ljubljani.

Prijave za radionice na e-mail ili telefon: jelena@kontejner.org,
091/7203 963.
Prijave primamo do 02.10.
Broj polaznika na radionicama je ograničen.

Radionicu vode:

Igor Brkić diplomirao je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, gdje trenutno radi kao stručni suradnik i na istraživanju za svoj doktorat. Specijalizirao se u području digitalne obrade audio signala. Bavi se embedded programiranjem, otvorenim kodom, Linuxom, glazbom, konstruiranjem MIDI uređaja te rastavljanjem svega što mu dođe pod ruke. Sudjelovao je na brojnim izložbama i projektima te je već niz godina voditelj uspješnih radionica s posebnim fokusom na Arduino i kreativnu upotrebu senzora u interaktivnim instalacijama. Autor je mnogih robotičkih i elektroničkih rješenja za muzejske kuće, izložbe, domaće i međunarodne kazališne predstave, te televizijske emisije.
kontakt: hyperglitch.com

Igor Petrović studira na Veleučilištu Velika Gorica, smjer Informacijski sustavi. Izrađuje MIDI kontrolere temeljene na implementaciji Arduino funkcija, a u zadnjih nekoliko mjeseci bavi se izradom open-source/open-hardware MIDI platforme koja omogućuje gradnju i konfiguraciju MIDI kontrolera preko grafičkog sučelja, nazvane OpenDeck. Izlagao je svoje MIDI kontrolere na mnogim festivalima i umjetničkim sajmovima, te u sklopu Radioninog izlagačkog programa.
kontakt: shanteacontrols.wordpress.com

Deborah Hustić, medijska umjetnica, projektna menadžerica i kustosica Udruge za razvoj ‘uradi sam’ kulture – Radiona. Bavi se nosivom tehnologijom i zvukom (open sourcehardver, zvučne kutije i sintesajzeri), razvojem edukacije putem radionica, podržavajući STEAM koncept edukacije. Sudionica brojnih domaćih i međunarodnih festivala, izložbi i konferencija u domeni DIY / DIWO elektronike, novih medija, intermedijalnih i hibridnih umjetnosti. Voditeljica niza radionica kreativne elektronike i eTekstila za djecu, mlade i odrasle.
bodypixelstudio.com, textiletronics.org

Radionica se održava u subotu 3. i nedjelju 4.10., od 14:00 do 20:00 h.

Radiona.org / Zagreb Makerspace (HR)

Radiona.org / Zagreb Makerspace – Udruga za razvoj 'uradi sam' kulture nastala je kao produžetak I’MM_ Medialaba (http://immmedialab.wordpress.com/) i njihovog glavnog tima kako bi se poboljšala vidljivost otvorene stvaralačke kulture i samoodržive proizvodnje, ujedno s ciljem povezivanja svih mogućih područja umjetnosti, znanosti i tehnologije. Cilj je stvoriti nove stvarnosti povezanih i surađivačkihintermedija, kao i novih medijskih praksi sukladno svjetskim trendovima poput Uradi sam i Uradi s drugima. Radiona.org usmjerena je na obrazovanje, istraživanje, umjetničke projekte, obnovljive sustave i društvenu svijest.