27/09/2023

Manifestacija Ekstravagantna tijela gostuje na konferenciji “Taboo-Transgression-Transcendence in Art & Science” u Valletti, Malta

Konferencija se odvija od 27. do 29.9.2023., a uključuje teorijske i umjetničke prezentacije koje se bave pitanjima prirode zabranjenog i estetike liminalnosti u umjetničkim radovima inspiriranim tehnologijom i znanošću, te otvaranjem prostora za kreativnu transformaciju i sjedinjenjem znanosti i umjetnosti.

Siniša Labrović, “Next Year in MoMA”, foto Kim Sammut

Ekstravagantna tijela se bave načinima na koje društvo određuje granice normalnog i patološkog – bilo da je riječ o tjelesnosti, izgledu, ponašanju, seksualnosti ili životnom stilu. Fizički invaliditet, mentalno zdravlje i društvene implikacije treće životne dobi neke su od tema koje su obilježile dosadašnja izdanja ovog međunarodnog, transdisciplinarnog umjetničkog projekta koji se održava od 2007.

Sudjelovanje na TTT konferenciji “Taboo-Transgression-Transcendence in Art & Science” 2023 uključuje kurirani program performansa od strane kustosica i teoretičarki dr. sc. Olge Majcen Linn i dr. sc. Sunčice Ostoić iz KONTEJNERA u kojem sudjeluju renomirani hrvatski umjetnici Siniša Labrović (“Next Year in MoMA”), Marko Marković (“Performing Devouring Politics”) i Vlasta Žanić (“Spining”). Svaki od performansa predstavlja jednu od kategorija iz naziva TTT konferencije – Siniša Labrović se bavi tabuom, Marko Marković transgresijom, a Vlasta Žanić transcendencijom.

Uz umjetničke izvedbe na TTT konferenciji Ostoić i Majcen Linn imaju izlaganja pod nazivom “Od queer identiteta do normalizacije bolesti u suvremenoj umjetnosti na raskrižju znanosti, tehnologije i tijela”, a Marko Marković prezentaciju novog istraživanja na području međuvrsne komunikacije.

Cijeli program konferencije pronađite ovdje.
Vlasta Žanić, “Spinning”
Marko Marković, “Performing Devouring Politics”
Siniša Labrović, “Next Year in MoMA”
TTT Facebook stranica

Projekt podržali