Banana PoetryInes Krasić (HR), Ivan Nikolić Lesh (HR)

Privatni/javni striptiz

Banana Poetry je eksperimentalna platforma za stvaranja mehanizma/organizma koji generira novu poeziju i nove lingvističke tvorevine. To je interaktivna instalacija koju pokreće alternativni energent – voće i povrće. Ultimativni oblik koji bi rad mogao poprimiti je izlazak u prirodu s mobilnom instalacijom u naprtnjači koju je moguće izravno uključiti u voćnjak, a sve u svrhu ponovnog prelaska iz prirodnog okoliša, koji nudi energiju za pokretanje, u elektronski okoliš, koji nudi novo poprište stvaranja u digitalnom prostoru. Intergralni dio rada je Scribbler, program koji surfa internetom, čita i analizira tekstove te ih pokušava imitirati. Ono što izgovara zvuči kao šizofreno blebetanje ili trash poezija.

programer: Ivan Nikolić Lesh
tehnička podrška: Dubravko Kuhta Tesla, Tomislav Pokrajčić
produkcija: KONTEJNER (UradiSam_ARTLAB)

Ines Krasić (HR)

Ines Krasić rođena je 1969. god. u Mostaru. Diplomirala je 1993.god. na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, Nastavnički odsjek u klasi prof. D. Babić. Od 1993. član je HDLU-a Zagreb. Godine 2001. upisuje poslijediplomski studij kiparstva i videa na Akademiji lik. Umjetnosti u Ljubljani pod mentorstvom prof. Jože Baršija i prof. Sreče Dragana. Godine 1995. zaposlila se na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu kao asistentica na grafičkoj katedri. Godine 2006. izabrana je u umjetničko-nastavno zvanje docenta. Izlagala je na brojnim samostalnim i grupnim izložbama: Italija, SAD, Slovenija, Španjolska, Srbija, Hrvatska. Dobitnica brojnih nagrada od kojih je posljednja posebno priznanje 3. hrvatskog triennala grafike, Zagreb, 2003.

Ivan Nikolić Lesh (HR)

Ivan Nikolić, rođen u Zagrebu 9.9.1985, je koder koji se bavi istraživanjem crva i virusa, softverske mutacije i evolucije, biološki inspiriranih sustava, i umjetne inteligencije, bavi se crtanjem i pokušava biti multimedijalni umjetnik. Radi u Multimedijalnom insititutu. Jedan je od prvih sudionika hrvatskih borbi robota.