K-9 topology: HYBRID FAMILY. MAJA SMREKAR i MANUEL VASON, BERLIN, 2016.

Nakon četiri izdanja festivala održana u Hrvatskoj i regiji te na međunarodnoj razini, niza gostujućih izložbi, seminara i događanja koji su se bavili problematikom tijela, tjelesnim i društvenim normama, festival Ekstravagantna tijela 2019. smješta fokus na kompleksnost ljubavi kao emotivne i seksualne kategorije na međi požude i prijateljstva.

Međunarodna izložba, performansi, radionice, razgovori s umjetnicima i konferencija okupljaju umjetnike, istraživače i znanstvenike koji preispituju, dekonstruiraju i rekonstruiraju što znači voljeti, koga možemo voljeti i na koji način iskazujemo ljubav.

Ekstravagantna ljubav ona je koja na površinu iznosi nove perspektive ljubavi, koju svakodnevno živimo i konzumiramo, ljubavi sa zaokretom. Ispituje što znači voljeti drugoga, druge, svoju okolinu ili sebe kada iskorijenimo očekivanja zadana društvom te globalnom i lokalnom sredinom. Daje pogled prema budućnosti koju danas već živimo, rušeći očekivanja i gradeći nove ideje o romantičnoj ljubavi, obitelji i prijateljstvu.

Festival „Ekstravagantna tijela: Ekstravagantna ljubav“ okuplja preko 30 međunarodno priznatih umjetnika i istraživača iz Hrvatske, svijeta i regije koji na festivalsku problematiku odgovaraju interdisciplinarnim, interaktivnim, ambijentalnim instalacijama, videoradovima, fotografijama, umjetničkim knjigama, manifestnim proglasima, predavanjima i performansima.

Festival uključuje međunarodnu izložbu, predavanja, radionice, konferenciju i zabavni večernji program u tri grada: Korčuli, Splitu i Zagrebu.

Kustoski tim čine svjetski renomirani kustos iz Norveške, Stahl Stenslie i kustosice Klara Petrović i Luja Šimunović (KONTEJNER).

18/9
—10/10/2019

HALA V Tehničkog muzeja Nikola Tesla (Zagreb), Muzej suvremene umjetnosti (Zagreb), Dom kulture Korčula (Korčula), Kino Mediteran (Korčula), Beton kino - Dom mladih (MKC, Split), AKC Medika (Zagreb)