So Kanno (JP) Jamming Gear

Performans, 2008

Jamming Gear je konceptualna naprava osmišljena kako bismo kombinacijom nekoliko zupčastih prijenosnika mogli upravljati glazbom. Jedna glazbena cjelina svojimtrajanjem vremenski odgovara jednoj rotaciji prijenosnika. Izvedba koja uključuje nekoliko zupčanika prikladna je za eksperimentiranje „prazninama“, poput poliritmije ili faznog pomaka.
Sustav se sastoji od računalnog programa izrađenog posebno za tu svrhu, pet modula i nekoliko prijenosnika različitih veličina. Moduli kontroliraju rotaciju, smjer, brzinu i odgovarajuću glazbenu cjelinu. Kombinirajući različite veličine prijenosnika moguće je slagati i upravljati složenim glazbenim aranžmanima.

Suradnik: Kenichiro Saigo

So Kanno (JP)

So Kanno rođen je 1984. Diplomirao je na Design Informatics of Musashino Art University te završio IAMAS – the Institute of Advanced Media Art and Science, gdje se trenutno bavi istražvačkim radom. Godine 2009. nagrađen je počasnom nagradom iz područja digitalne glazbe na festivalu Ars Electronica, a 2006. i 2008. dodijeljena mu je nagrada finalista na Asia Digital Art Award, u kategoriji interaktivne umjetnosti. Od 2007. izlagao je na mnogim izložbama u Japanu (Roppongi, Tokyo, Oogaki, Aichi, Yokohama, Musashino).