Afterparty

Analog moves

Nakon službenog otvorenja izložbe Strojevi nisu sami, pozivamo vas na afterparty otvaranja u Podmornici kompleksa Katran, gdje vas častimo eklektičnim plesnim nastupom dua Blažević & Боровић

B&B je koncept večeri plesa u organizaciji dva člana Hrvatske Funk Delegacije, DJ-eva Dr. Smeđeg Šećera i Borovicha. Povezani sličnim, a opet različitim senzibilitetima, B&B odmiču od klasičnog DJ koncepta umiksavanjem žanrovski različite i na prvo uho nepovezive glazbe. Građenje priče na bazi osobnih soničnih knjižnica kao rezultatom dugogodišnje potjere za pločama eklektičnog plesnog karaktera garantira da niti jedna B&B žurka nije ista. Očekujte neočekivano. Selektori za selektore. Rezidenti za rezidente. Biraju za tebe cijelu noć dugo. Već su odabrali.

Blažević Opsesivno-kompulzivan sonični arheolog i meštar gramofonske tehnike, Dr. Smeđi Šećer poznat je po svom potpuno eklektičnom pristupu izgradnje DJ setova. Opremljen najčudnijim diskografskim izdanjima, kombinira pjeva udvaranja slavuja iz Vlasotinice s kolumbijskom hard salsom, ghetto footworkom, etiopskim jazzom i njemačkim pločama za navođenu meditaciju. Jedan je od rijetkih eksperata za raritetnu jugoslavensku glazbu svih usmjerenja isprešanu na vinilu striktno za plesne podije. U svom naširoko isplesanom programu Yugođus! izvrtio je sve od slovenskog big band jazz funka, hrvatskog soula, bosanskog disca, srpskog funk breakbeata i makedonskih kola. Živi od puštanja tuđe glazbe nepoznatim ljudima, vrtio je svuda i sa svima.

Боровић Prvo uho kozmičke selekcije Hrvatske Funk Delegacije, Borovich je vaš novi omiljeni DJ. Sa sobom pakira kuriozitete iz svih dijelova svijeta koji u kombinaciji sa Nenadovom naslušanošću i pop senzibilitetom otvaraju vrata u pomaknutu dimenziju. Onog trenutka kad vam se učini da ne znate kako se trebate kretati, našli ste se u soničnom rascjepu i morate uloviti vlak koji je krenuo. Od nigerijskih eksperimenata u elektronici uparenih s analognom sirovošću chicago house-a do talijanskog pop krimena podebljanog funk backbeatom dijeli vas samo jedna ploča.

18/12/2018

22—04 h

Podmornica (Katran kompleks), Radnička cesta 27, 10000 Zagreb