I'MM_ Medialab (HR) MMessy Oscillators

MMessy Oscillators je bend koji izvodi eksperimentalnu elektroniku, field recording
i drone glazbu. Nastao je kao rezultat glazbene sekcije I’MM_-a te je do sada ostvario niz zapaženih nastupa na festivalima i u zagrebačkim galerijama. Mmessy Oscillators u svome radu najviše koriste DIY instrumente poput teremina, oscilatora, DIY sintesajzera i efekata.

članovi benda: Ana Horvat, Tin Dožić, Ksenija Ladić, Ivan Jovanovac, Andro Giunio, Ivo
Korečić, Maja Kalogera, Ana Dumbović, Matija Vojvodić, Vana Gaćina, Luana Lojić, Hrvoje Spudić, Damir Prizmić, Igor Brkić, Gjino Šutić, Deborah Hustić, Miroslav Mrva
VJ-ing: Tanja Minarik

I'MM_ Medialab (HR)

I'MM_ je Media lab osnovan u lipnju 2011. u Zagrebu kao dio programa Kultura promjene u Studentskom centru. I'MM_ se sastoji od tri platforme: a) hacklab − radionica, b) otvorene vikend radionice s domaćim i međunarodnim predavačima/hakerima/umjetnicima, c) media lab (teorija, kustoske prakse, predavanja međunarodnih izlagača na području intermedijskih umjetnosti). I'MM_ projekt je u vrlo kratkom vremenu prepoznat kao nužnost na domaćoj i međunarodnoj sceni, a ciljevi su mu jačanje umjetničkih i kustoskih praksi te otvaranje programa edukacije široj populaciji, čime će se omogućiti veći broj višeslojnih suradnji i koprodukcija između samih sudionika slijedeći koncepte open source hardware, shearable i crowd sourcing. I’MM_ organizira radionice za mlade i odrasle, profesionalce i entuzijaste, umjetnike i znanstvenike, hakere i dizajnere, inženjere i arhitekte sa ciljem kreiranja nove stvarnosti intermedijskih i novomedijskih praksi, u skladu sa svjetskim trendovima kao što su DIY (Do-It-Yourself) i DIWO (Do-It-With-Others), hakiranje i ispreplitanje visoke tehnologije s low-tech-om. I’MM_ se sastoji od nekoliko sekcija: hands-on elektronika, biohakiranje, glazbena sekcija, umjetnička sekcija (vizualne umjetnosti, instalacije, net art, intermedijska umjetnost, novomedijska umjetnost), VJ-ing, 3D printanje i nosiva tehnologija.

Radionice: Artduino vam predstavlja Arduino, Hackteria DIY biolab, Theremin, Osnove elektronike, Neandertalska elektronika − SoundBox, Elektronička stvorenja – Solarna robotika, DIY Arduino − Arduino from Scratch, 3D printanje − Ultimaker, Digitalna botanika, itd. Festivali: Velesajam kulture, Kiblix&MFRU, Pedalafest, Eclectic Tech Carnival, Ganz novi festival, EEII, Slobodni festival, HomeMade, Device_art 4.012 ...

Koncerti skupine Messy Oscillators: kao gosti Cirkulacije 2 u Galeriji Močvara u lipnju 2012.; u Galeriji Greta u lipnju 2012.; Ganz Novi Festival u rujnu 2012.; Device_art 4.012 u listopadu 2012.; performans kao čin podrške skupini Tides from Nebula (Poljska), Man Zero (Hrvatska) u Klubu Močvara u studenome 2012.; performans s Marcom Dusseillerom Dusjagrom @ Velesajam kulture u prosincu 2012. (Klub SC).

Hrvoje Spudić studira arhitekturu i zanima se za DIY elektroniku i fotografiju. Jedan je od tehničkih savjetnika skupine I’MM_ Media lab Culture of Change, koja djeluje u Studentskom Centru. Sudjeluje sa svojim radovima na izložbama i koncertima te u prezentacijama I’MM_ laba, a na festivalu Device_art 4.012 sudjelovao je s radom Scanner Camera kao član I’MM-a.

immmedialab.wordpress.com
imm.medialab@gmail.com