Navid Navab (IR/CA) Improvizirana igra alkemijskom tvari

umjetnička radionica - održava se na engleskom jeziku; trajanje 2 sata

Kako možemo sačuvati bogatstvo neobičnih procesa, a istodobno ih kompozicijski iskoristiti? Čin sastavljanja računalnih medija mogao bi dovesti do orkestriranja dinamike događaja da deterministički odredi stupnjeve nestabilnosti i očara stuff-of-the-medium (dijelove medija). Taj proces započinje s etičko-estetičkim traganjem za uzbudljivim tajnama materije (materijalno-energetsko-afektivnim procesima) i dovodi do pažljive orkestracije senzualnih trenutaka dijeljenja znanja s drugima, ljudima ili ne.

Tijekom ove hibridne teorijsko-praktične radionice istražit ćemo ne-antropocentrične strategije sonificiranja iz kojih bi mogao proizaći ko-izražajni glas kako svakodnevnih gesti tako i neobičnih materijalnih procesa. Sudionici su pozvani sa sobom donijeti: pronađene predmete, geste, eksperimente, materijale ili bilo kakav neobičan proces ili stvar. Zajedno ćemo tražiti načine činjenja onog neprimjetnog u njima opipljivim nizom materijalno-računalnih tehnika, od osnovne elektronike do kontinuiranog i topološkog pristupa do praćenja gesta, machine-learninga i praćenja sonifikacije u stvarnom vremenu. Sve discipline su dobrodošle! Primjena tema o kojima se raspravljalo će se kretati od spekulativnog dizajna i eksperimentalne fenomenologije do interaktivnih scenografija, umjetnosti pokreta i projekata umjetnosti i znanosti.

Navid Navab (IR/CA)

Navid Navab je medijski alkemičar, multidisciplinarni skladatelj, fono-menolog, perSonifier, tabletop kozmolog i gestureBender koji živi i radi u Montréalu. Zainteresiran za poetiku shizofonije, gesti i utjelovljenja, u svom radu istražuje dubinsku preobrazbu materije i povećanje njenih performativnih svojstava. Navid koristi geste, ritam i događaje iz svakodnevnog života kao temelj za komponiranje u stvarnom vremenu. Rezultat je poboljšana akustična poezija i slikarsko svijetlo koje čini improvizacijske pokrete i hod publike čarobnim. Navid trenutno vodi Topological Media Lab gdje koristi fenomenološke studije za kreiranje računalno stvorenih, začaranih ambijenata.

kontakt: navid.nav@gmail.com