Antonija Bačić (HR), Valerija Cerovec (HR) Između tijela; puls ili bilo

instalacija

Sraslo tijelo, propusni je ružičasti valjak napravljen od tkanina različitih tekstura. (Pokušava objasniti smisleno.) Rad je nastao kao nova etapa istraživanja onoga što je između tijela blago promjenjivo. (Nasmiješi se.) Više se ne radi o stalnom oblaku sile između tijela – odnos je drugačiji jer odnos proučavamo iznutra. Radi se o nama i zbog toga se oblak izvrće prema unutra, postaje lelujavim prolazom, tubom, mekanim valjkom ispunjenim vatastim i prozirnkastim teksturama koje primaju impulse izvana. (Po zraku dlanovima pokušava ocrtati valjak.) Ono što se događa iznutra, u prolazu od jednog kraja valjka do drugog, postaje simpotomom dodira i blizine stranih tijela. Ružičasti valjak je nježno tijelo. (Zaključi.)

Antonija Bačić (HR)

Antonija Bačić vizualna je umjetnica rođena 1989. godine u Zagrebu gdje je diplomirala Animirani film i nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti. Završilla je i preddiplomski studij Oglašavanja tržišnih komunikacija na Visokom učilištu Agora, a trenutno radi kao grafička dizajnerica i sudjeluje u organizaciji međunarodnog festivala grafita Graffiti na Gradele. Izlagala je na više skupnih izložbi i članica je HDLU-a.

Valerija Cerovec (HR)

Vizualna umjetnica i spisateljica. Završila je preddiplomski studij modnog dizajna na Tekstilno-tehnološkom fakultetu i studij komparativne književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a diplomirala na Odsjeku za animirani film i nove medije na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti. Dobitnica je nagrade “Franjo Marković” Filozofskog fakulteta. Sudjelovala je u nizu skupnih izložbi i jednoj samostalnoj naziva “23. rujna, dan kad se ništa naročito nije dogodilo”. Članica je HDLU-a.