Sara Salamon (HR), Hrvoje Spudić (HR) tihi objekti

instalacija

"tihi objekti", istraživanje zapisivanja i čitanja zvuka u formatu zvučne instalacije. Instalacija se sastoji od okomito postavljenih papira koji kontaktno čitaju odnosno reproduciraju zvuk rotirajućih papira sa slijepo otisnutim (spiralnim) zapisom zvuka. S tehničke razine rad funkcionira po principu fonografa, paleofona, grafofona, fonautografa te suvremenog gramofona, zvuk se amplificira preko membrane – okomitog papira.

Rad predstavlja eksperiment s medijem papira koji tiho čita oku nevidljivi trag zvuka. To je kontrapcija onoga-koji-posjeduje i onoga-koji-prenosi, tiho, krhko, nevidljivo i ekstremno materijalno.

*Sara Salomon i Hrvoje Spudić od 2017. zajedno istražuju medij zvuka i svjetla. Trenutno rade na mogućnostima snimanja i reprodukcije zvuka u neočekivanim medijima kao što su papir i metal.

Sara Salamon (HR)

Rođena u Rijeci, diplomirala 2015. na smjeru medijskih umjetnosti i praksi na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Entuzijastica i istraživačica novih tehnologija i metodologija. U radu najčešće pokušava iznevjeriti medij. Djeluje u poljima različitih umjetničkih praksi, kao vizualna umjetnica, snimateljica, montažerka i tehničarka. Članica je B.A.K.A. produkcije i kazališne skupine Muzak. Trenutno živi i radi u Zagrebu i Rijeci.
salamonsar@gmail.com

Hrvoje Spudić (HR)

Diplomirao 2015. na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Istraživač je i izumitelj tehnika i tehnologija fotografije, svjetla i zvuka. Vodi niz radionica na temu fotografije, dizajna i tiska i djeluje u dvojcu "This Town Needs Posters" u kojem se bavi izradom plakata DIY tiskarskim tehnikama sa Svenom Sorićem.
hrvojespudic@gmail.com