Željko Beljan (HR), Ana Domljan (HR), Diana Zubak (HR) Smetnje 01

performans i instalacija

Rad Smetnje 01 bavi se smetnjama u reprodukciji zvuka s audio kaseta. Nakon pronalaska starog walkmana, umjetnici su preslušavali kasete na njemu i primijetili kako se, osim glazbe, zbog njegove starosti i istrošenosti pojavljuju i razni šumovi i zujanja, i upravo su te smetnje postale zanimljivije od same glazbe. Pokušali su ih „uglazbiti“ na način da tri izvođača sa slušalicama sebe međusobno ne čuju, nego čuju samo svoje intervencije na walkmanu, dok publika čuje sva tri izvođača istovremeno. Tijekom izložbe umjetnici će svaki dan imati izvedbe na kojima će posjetitelji moći donijeti svoje stare kasete (ili koristiti njihove) i sami se okušati u stvaranju smetnji. Svaka izvedba će se snimati kako bi i izvođači, a ne samo publika, mogli uživati u nastalom.

Željko Beljan (HR)

Željko Beljan (1984.) diplomirao je na Odsjeku za animirani film i nove medije Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu 2021. godine. Njegova područja interesa su ručni rad, narodna i autsajderska umjetnost, tradicionalne tehnike ručnog rada, kao i položaj i percepcija ručnog rada u suvremenoj umjetnosti. Pohađao je WHW Akademiju, klasa 2022., i finalist je Nagrade Radoslav Putar 2023. Izlagao je na više samostalnih i skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu.

Ana Domljan (HR)

Ana Domljan (1997.) završila je Školu primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu, fotografski odjel. Studira na drugoj godini Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, smjer animacija i novi mediji.
anadomljan@gmail.com

Diana Zubak (HR)

Diana Zubak (1996.), završila Školu primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu, grafički odjel. Studira na drugoj godini Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, smjer animacija i novi mediji.
zubakdiana@gmail.com