Berislav Šimičić (HR) Osjetim tvoju bol

Akustička naprava, 2004.

Mehanizam koji je pričvršćen na zid, spojen je na niže pozicionirano računalo. Čitav sklop smješten je podno razine pogleda.

Mehanizam funkcionira po principu pretvaranja kružnog gibanja elektromotora u pravocrtno gibanje osovine. Na vrh osovine pričvršćen je mikrofon koji je spojen na računalo. Prislonjen uz zid, uslijed gibanja proizvodi zvuk koji se uz pomoć računala prenosi na Internet. Da bi se čuo potrebno je posjetiti internetsku adresu s koje se zvuk distribuira. Gibanje koje proizvodi zvuk jednolično je, u pravilnim intervalima. Ono je unaprijed programirano uz pomoć računala. Uvjetovano je pomoću tri parametra: pokret u lijevo, pokret u desno i mirovanje. Pokret u lijevo i pokret u desno su maksimalni u mogućnosti svog otklona (uz konstantnu brzinu) dok je parametar mirovanja u toj situaciji jedini podložan programiranju.

Intervale zvuka razdvajaju intervali tišine u trajanju od 40 sekundi. Po novijim statističkim podacima, svakih se četrdeset sekundi izvrši suicid.

Berislav Šimičić (HR)

Berislav Šimičić rođen je 7. studenog 1976. u Našicama. Student je četvrte godine slikarstva na Nastavničkom odjelu zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti, u klasi prof. Ante Rašića. Do sada je izlagao na nekoliko grupnih izložbi, kao što je međunarodni 26. Salon mladih 2001. na Zagrebačkom Velesajmu i 16. trijenale hrvatskog slikarstva. Prvu samostalnu izložbu održao je u Galeriji sv. Tome u Rovinju.