So Kanno (DE/JP), Akihiro Kato (JP), Takemi Watanuki (JP) Kazokutchi

Instalacija / NFT, 2023.

Kazokutchi je rad koji se sastoji od robota (koji se nazivaju „kuće“), postavljenih na postolje unutar stvarnih izložbenih prostora, i obitelji Kazokutchija, digitalnih umjetnih života koji nastanjuju te kuće. Podaci svakog člana obitelji Kazokutchi (ime, datum rođenja i obiteljsko stablo) registrirani su kao NFT i može ih se kupovati i prodavati. Kazokutchi se mogu razmnožavati oplodnjom jajašaca, za koja se zatim automatski izdaju novi NFT-ovi. Da bi oplodnja uspjela, dvije „kuće“ moraju biti na odgovarajućoj fizičkoj udaljenosti jedna od druge tijekom razdoblja razmnožavanja.

Ponašanje fizičkih robota odraz je djelovanja NFT-a (blockchaina) i metafora društvenog života ljudi kao što su „kuća“ ili „obiteljsko stablo“, stoga Kazokutchi nudi različite ideje za raspravu o mogućim novim formatima društva, uključujući značenja koja takve nove tehnologije poput blockchaina i NFT-a mogu preuzeti unutar ljudskog društva.

Kazokutchi je djelomično realiziran u sklopu rezidencijalnog programa European Media Art Platform u udruzi KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakse, uz potporu potprograma Kultura Kreativne Europe Europske unije.
Projekt je razvijen u suradnji s NTT InterCommunication Center [ICC].

So Kanno (DE/JP)

So Kanno je japanski umjetnik koji živi u Berlinu i Nagoyi. Izrađuje robote za umjetničke instalacije i performanse. Zanimaju ga inteligencija roja, organsko ponašanje, emergencija, nepredvidljivost i pogreške uzrokovane sustavima, nasuprot savršene kontrole.
kanno.so

Akihiro Kato (JP)

Akihiro Kato je japanski umjetnik koji živi u Tokiju. Stvara radove koji istražuju odnos između tehnologije i društva putem spoja digitalnih i fizičkih medija. Zanima ga utjecaj distribuiranih i anonimnih sustava na društvo.
akihirokato.com

Takemi Watanuki (JP)

Takemi Watanuki je japanski umjetnik koji živi u Tokiju. Specijalizirao se za grafičku produkciju, produkciju unaprijed generiranog videa i videa generiranog u stvarnom vremenu. Stvara radove s motivima predmeta koji se migolje i umjetnog života, a od iznimnog su mu interesa sustavi koji se automatski kreću bez ljudskog uplitanja.
watakemi725.github.io/