Nera Miočić (HR) Audible / Edible kitchen

interaktivno-zvučni performans kuhanja

Audible / Edible Kitchen, interaktivno-zvučni performans kuhanja mlade hrvatske umjetnice Nere Miočić; ambijentalno iskustvo hrane i eksperiment oslobađanja od granica tradicionalnih recepata. Temelj zvučne slike su frekvencije namirnica korištenih u performansu, a umjetnica polazi od toga da živi organizmi vibriraju određenim frekvencijama – ljudsko tijelo vibrira frekvencijom od 62 do 72 Hz, a svaka živa namirnica također ima svoju specifičnu frekvenciju.

U prostoru ispunjenom melodičnim frekvencijama namirnica, drvećem, zvukom hrane koja se za publiku priprema na licu mjesta, pijeskom, svjetlošću i drugim elementima, umjetnica aktivira sva naša čula i prevladava artificijelnost ambijenta spontanom komunikacijom s posjetiteljima. Publika donosi vlastite namirnice i uživa u pripremljenoj hrani, dok proces pripreme i hranjenja postaje komunikacija: prenošenje vlastite i primanje tuđe energije koja se oslanja na prirodnu inteligenciju našeg tijela.

produkcija: Galerija Močvara, program Sound Art Inkubator
organizatori: Udruženje za razvoj kulture “URK” + Klub Močvara & KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakse
kustosice Galerije Močvara: KONTEJNER | Ena Hodžić & Tereza Teklić
tehnički tim: Andrija Santro & Hrvoje Horvat
sponzor: Bauhaus
medijski partneri: H-alter, Kulturpunkt, Radio Student
projekt podržava: Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Zagreb, Zaklada “Kultura nova”

Nera Miočić (HR)

Nera Miočić, završila Umjetničku akademiju u Splitu 2010. Godine, Odsjek za film i video. Bavi se filmom, instalacijama, artist book-om, performansom. Trenutno je na diplomskom studiju Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, Odsjek za animirani film i nove medije. Sudjelovala je u mnogim filmskim i umjetničkim projektima te izlagala na nekoliko grupnih izložbi i javnih performansa u Zagrebu, Splitu, Beogradu i Londonu. Tijekom bavljenja umjetničkim projektima održala je mnoge interaktivne i edukativne radionice vezane za film, video i zvuk.

18

20—23 h

Pogon Jedinstvo (Zagreb)