Thanks TailsKazuhiko Hachiya (JP)

Eksperiment za novu hiraganu

Thanks Tails su repovi za automobile. Riječ je 'organima' koji izražavaju zahvalnost na lako razumljiv način, ne verbalno, nego pokretima repa kao u pasa. Ovo ću smatrati umjetničkim djelom tek onda kada se bude proizvodio serijski. Projekt napreduje uz suradnju s automobilskom industrijom. Fotografija prikazuje automobil Smart na kojega je postavljen modela „Thanks Taila“, kako bi se istražile reakcije vozača.

Kazuhiko Hachiya (JP)

Kazuhiko Hachiya je medijski umjetnik. Rođen je u Sagi 18. travnja (što je, sasvim prikladno, Dan izuma) 1966. Diplomirao je na Fakultetu vizualnog komunikacijskog dizajna, Kyushu Institute of Design, a zatim je radio u tvrtki za konzalting i pokrenuo SMTV, privatnu televizijsku postaju, u sklopu svog umjetničkog djelovanja. Njegov rad uključuje specijalnu seriju komunikacijskih oruđa: Inter Dis-communication Machine i Seeing Is Believing, kao i mnogih sa posebnim funkcijama, među kojima su AirBoard, skejtbord na mlazni pogon, i OpenSky. Razvio je PostPet softver za e-mail i suosnivač je tvrtke PetWORKs Co., Ltd, koja se bavi razvojem i usmjeravanjem softvera vezanog uz PostPet.

Od 1993. godine izlaže na samostalnim i grupnim izložbama u Japanu i drugdje (u Španjolskoj, Tajvanu, Francuskoj, Turskoj, Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Južnoj Koreji, SAD-u, Portugalu, Mađarskoj i Kini). Između ostaloga, dobitnik je nagrada Prix Ars Electronica ’96 u kategoriji Honorary Mentions for Interactive Art (za Inter Dis-Communication Machine), Prix Ars Electronica ’97 u kategoriji Honorary Mentions for Interactive Art (za Seeing Is Believing) i Prix Ars Electronica ’98 u kategoriji Award of Distinction for Net (za PostPet). Njegovi radovi nalaze se u zbirkama mnogih muzeja, kao što su Muzej suvremene umjetnosti u Kumamotu, Gradski muzej suvremene umjetnosti u Hirošimi, Muzej suvremene umjetnosti 21. stoljeća u Kanazawi, Gradska umjetnička galerija u Toyoti i Muzej suvremene umjetnosti u Tokiju.

www.petworks.co.jp/~hachiya/hachiya_kazuhiko/profile.html
hachiya@petworks.co.jp