Kazuhiko Hachiya (JP) Thanks Tails

rep za auto, 1996.

Thanks Tails su repovi za automobile. Riječ je 'organima' koji izražavaju zahvalnost na lako razumljiv način, ne verbalno, nego pokretima repa kao u pasa. Ovo ću smatrati umjetničkim djelom tek onda kada se bude proizvodio serijski. Projekt napreduje uz suradnju s automobilskom industrijom. Fotografija prikazuje automobil Smart na kojega je postavljen modela „Thanks Taila“, kako bi se istražile reakcije vozača.

Kazuhiko Hachiya (JP)

Kazuhiko Hachiya je medijski umjetnik. Rođen je u Sagi 18. travnja (što je, sasvim prikladno, Dan izuma) 1966. Diplomirao je na Fakultetu vizualnog komunikacijskog dizajna, Kyushu Institute of Design, a zatim je radio u tvrtki za konzalting i pokrenuo SMTV, privatnu televizijsku postaju, u sklopu svog umjetničkog djelovanja. Njegov rad uključuje specijalnu seriju komunikacijskih oruđa: Inter Dis-communication Machine i Seeing Is Believing, kao i mnogih sa posebnim funkcijama, među kojima su AirBoard, skejtbord na mlazni pogon, i OpenSky. Razvio je PostPet softver za e-mail i suosnivač je tvrtke PetWORKs Co., Ltd, koja se bavi razvojem i usmjeravanjem softvera vezanog uz PostPet.

Od 1993. godine izlaže na samostalnim i grupnim izložbama u Japanu i drugdje (u Španjolskoj, Tajvanu, Francuskoj, Turskoj, Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Južnoj Koreji, SAD-u, Portugalu, Mađarskoj i Kini). Između ostaloga, dobitnik je nagrada Prix Ars Electronica ’96 u kategoriji Honorary Mentions for Interactive Art (za Inter Dis-Communication Machine), Prix Ars Electronica ’97 u kategoriji Honorary Mentions for Interactive Art (za Seeing Is Believing) i Prix Ars Electronica ’98 u kategoriji Award of Distinction for Net (za PostPet). Njegovi radovi nalaze se u zbirkama mnogih muzeja, kao što su Muzej suvremene umjetnosti u Kumamotu, Gradski muzej suvremene umjetnosti u Hirošimi, Muzej suvremene umjetnosti 21. stoljeća u Kanazawi, Gradska umjetnička galerija u Toyoti i Muzej suvremene umjetnosti u Tokiju.

www.petworks.co.jp/~hachiya/hachiya_kazuhiko/profile.html
hachiya@petworks.co.jp