Kat Austen (UK/DE)

Kat Austen je osoba. U svojoj umjetničkoj praksi usredotočuje se na pitanja zaštite okoliša. Kombinira razne discipline i medije, stvarajući kiparske i novomedijske instalacije, performanse i participacijske radove. Njezina se praksa zasniva na opsežnim istraživanjima i teoriji, a vođena je motivacijom da istraži kako krenuti prema društveno i okolišno pravednijoj budućnosti.

Kat Austen umjetnica je u rezidenciji pri WRO Art Center, u sklopu EMAP/EMARE programa, umjetnička suradnica u IASS Potsdam, stručna suradnica u ZeM Brandenberg, umjetnica u rezidenciji na Fakultetu za matematiku i fiziku, University College London, i viša nastavna suradnica na University College of London Arts and Sciences. Također je suradnica pri Royal Society of Arts i suosnivačica kolektiva DIY Hack the Panke u Berlinu.

Terenska istraživanja Kat Austen uključuju putovanje oko kanadskog Visokog Arktika u okviru programa Artists in the Arctic (2017.) za Friends of Scott Polar Research Institute (Sveučilište u Cambridgeu) za njezin projekt The Matter of the Soul. Godine 2018. izabrana je za isti projekt kao nastupna stipendistica programa kulture i umjetnosti na Cultural Institute Sveučilišta u Leedsu. Uz velik broj izložbi širom svijeta dobitnica je rezidencija u nizu zemalja.

Kontakt: http://katausten.com