Tissue Culture and Art Project / Orron Cats & Ionat Zurr (FI/UK)

Nagrađivani umjetnici, znanstvenici i kustosi Oron Catts (Finska, 1967.) i Ionat Zurr (Velika Britanija, 1970.) utemeljili su čuveni Tissue Culture and Art Project. Od 1996. djeluju na School of Anatomy and Human Biology kao stipendirani umjetnici mi odigrali su ključnu ulogu pri osnivanju projekta SymbioticA 2000. godine. Smatraju se pionirima na polju bioumjetnosti i često gostuju kao predavači i kustosi. Također aktivno objavljuju i izlažu u zemlji i inozemstvu, a njihovi radovi uključeni su u zbirku MoMA New York. Catts je suosnivač i ravnatelj projekta SymbioticA, Centre of Excellence in Biological Arts, UWA. Dr. Ionat Zurr doktorirala je na Faculty of Architecture, Landscape and Visual Arts, UWA, a sada radi kao znanstvenica i akademska koordinatorica projekta SymbioticA. SymbioticA je nagrađena inauguralnom Prix Ars Electronica, Golden Nica u kategoriji Hibridne umjetnosti. Catts i Zurr nedavno su sudjelovali na izložbama Medicine and Art u tokijskom muzeju Mori, kao i na Design and Elastic Mind u MoMA-i NY. U travnju 2009. britanski časopis Icon uvrstio ih je među dvadeset vrhunskih dizajnera koji “oblikuju budućnost i transformiraju način na koji radimo“.

Oron Catts (FI)

Oron Catts rođen je u Finskoj, a trenutno živi i radi u Zapadnoj Australiji. Kao umjetnik bavi se tkivnim inženjeringom. Suosnivač i umjetnički direktor SymbioticAe, Umjetničko-znanstvenog laboratorija pri Odsjeku za anatomiju i ljudsku biologiju, UWA. Osnivač projekta Tissue Culture & Art /TC&A (Tkivna kultura i umjetnost, op.prev.) 1996. Istraživač-stipendist u Laboratoriju za tkivni inženjering i izradu organa pri Medicinskoj školi na Harvardu (2000.-2001.). Završio produkt dizajn i specijalizirao buduću interakciju dizajna i biološki deriviranih tehnologija. Diplomirao s odličnim uspjehom i pohvalom. Magistrirao likovne umjetnosti.

Ionat Zurr (UK)

Ionat Zurr rođena je u Engleskoj, a trenutno živi i radi u Zapadnoj Australiji. Prakticira umjetnost na području ekperimentalne laboratorijske biologije. Gostujuća umjetnica /doktorski kandidat pri SymbioticAi. Suosnivač projekta TC&A. Stipendirani istraživač Laboratorija za inženjerstvo tkiva i izradu organa pri Medicinskoj školi na Harvardu (2000-2001.) Studirala povijest umjetnosti, fotografiju i medijske studije. Specijalizirala biološko i digitalno slikovlje, te video produkciju. Trenutno kao doktorski kandidat istražuje etičke i epistemološke implikacije umjetničkih praksi unutar eksperimentalne laboratorijske biologije.