M28 (HR)

M28 je neformalni kolektiv umjetnika, dizajnera i istraživača koji od 2017. djeluje na istoimenoj adresi.

Kontakt: https://www.facebook.com/m28zg

Luna Džidić-Uzelac rođena je 1991. godine u Zagrebu, gdje je završila diplomski studij eksperimentalne biologije na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu. Bavi se primjenom biljaka u različitim aspektima ljudskog djelovanja, kao i edukacijom o istoj. Biljke iz svoje okoline koristi u kulinarstvu i izradi ljekovitih preparata, kao i za mnoge druge praktične poduhvate inspirirane tradicijama naroda iz raznih krajeva svijeta.

Kontakt: luna.dzidic@gmail.com

Lana Grahek rođena je 1989. godine u Zagrebu, gdje je završila studij dizajna pri Arhitektonskom fakultetu. Trenutačno živi i radi kao freelance grafička dizajnerica na relaciji Kvatrić–Trešnjevka. Uglavnom djeluje u polju tiskanih medija. Članica je Hrvatskog dizajnerskog društva i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.

Kontakt: lanagrahek@gmail.com

Vanda Kreutz rođena je 1990. u Zagrebu. Nakon završene Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna u Zagrebu upisala je dodiplomski studij animacije i novih medija te diplomski studij novih medija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, diplomirala je 2018. godine. U umjetničkoj praksi istražuje područje eksperimentalnog filma, animacije, fotografije i audiovizualne instalacije. Od 2014. godine sudjeluje u edukaciji djece i mladih filmskim radionicama.

Kontakt: vanda.kreutz@gmail.com

Sara Salamon rođena 1991. u Rijeci, diplomirala je na smjeru medijskih umjetnosti i praksi na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Djeluje u poljima različitih umjetničkih praksi kao vizualna umjetnica, snimateljica i montažerka. U radu najčešće pokušava iznevjeriti medij.

Kontakt: salamonsar@gmail.com

Sven Sorić, rođen 1989. u Sisku, je freelance grafički dizajner čija je praksa fokusirana na tiskane medije i identitetske sustave te većinom radi za institucije u kulturi. Završivši studij arhitekture i urbanizma, odbacuje profesiju nakon nekoliko nevažnih mjeseci u praksi. Član je Hrvatskog dizajnerskog društva i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.

Kontakt: soric.sven@gmail.com