Ludic Society (AT/CH)

Ludic Society - ludičko društvo - je međunarodno udruženje umjetnika, igrača i teoretičara koji pokušavaju potaknuti novu umjetničku/istraživačku disciplinu, koju je najbolje nazvati 'ludikom'. Ludičko društvo upušta se u 'pataznanstvenu fantastiku za odrasle'. "Jeu" je francuski pojam za igru, jouissance, užitak, ali tu prijevod, pored ideje uživanja u nečemu, ne prenosi i seksualno-orgazmičku konotaciju iz francuskog.

Predmeti igre, kao objekti za sebe, a ne više sučelja za nešto drugo, stvaran su projekt ove grupe. Ona sada nastupa zajedno s gostujućim izvođačima u klubovima ili na izložbama. Igrači instrumenti, u stilu 'cabaret voltairea' su predmeti na kojima se može svirati, nešto između igračaka i novih momačkih strojeva. Časopis Ludic Societyja izlazi periodički s međunarodnim prilozima o tendencijama vezanih za jouissance = užitak i napetost (prema Slavoju Žižeku, 2005.) i jeu = igra.

Od 2003. do 2006. Ludic Society je izlagao na Postmedial Condition. Arco Electronico, Centre Conde Duque, Madrid; Transmediale06, Berlin; 2Artgames, Ludwig Forum fur Internationale Kunst, Aachen; Postmedial Condition, Neue Galerie, Graz; Illudere ex illusion, Aegina Academy, Athens; anti-war shooter nybble-engine-toolZ, distinction Prix Ars Electronica; gameart, Weltkulturerbe Volklinger Hutte; Games. Computerspiele von Kunstlerinnen, u čeličani Phoenix West, Dortmund.