Standuino (CZ)

Projekt Standuino lansiran je u svibnju 2011. na festivalu Multiplace u obliku radionica koje su se održavale u 4AM – forumu za arhitekturu i medije. Otada je razvijeno nekoliko glazbenih instrumenata kao što su fraAngelico ili frauAngelico, a tim je sudjelovao na izložbama i održao čak 20 radionica u 6 europskih zemalja. Standuino je imao prvu samostalnu izložbu na međunarodnom festivalu REMAKE, koji je kurirala Barbora Šedivá, 4AM. Tim Standuina sada se sastoji od Ondřeja Merte, Václava Peloušeka, Martina Baara (softver) i Ondřeja Homole (dizajn).

Václav Peloušek je umjetnik, glazbenik i izumitelj rođen u Brnu. Trenutno završava magisterij na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Beču, na odsjeku za umjetnost i znanost. Prije toga studirao je multimediju na Umjetničkoj akademiji u Brnu, multimedijsku skladbu na Janáčekovoj akademiji izvedbenih umjetnosti u Brnu i nove medije na Winchester School of Arts. Suosnivač je projekta Standuino (2011.) i član bendova Hugo & Zoe, CaveArt i Standuino Orchestra. Također je član umjetničkih kolektiva 4AM mediaLab i Grau Kllktv.

Ondřej Merta je umjetnik, glazbenik, glumac, DJ i filmski redatelj rođen u Brnu. Trenutno završava magisterij na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Beču, na odsjeku za umjetnost i znanost. Prije toga studirao je multimediju i video na Umjetničkoj akademiji u Brnu, kao i teoriju filma i estetiku na Masarykovom sveučilištu u Brnu. Suosnivač je projekta Standuino (2011.) i član bendova Hugo & Zoe, CaveArt i Standuino Orchestra. Član je kolektiva 4AM mediaLab i kustos autonomnih umjetničkih prostora u sklopu kolektiva Grau Kllktv. Sklada glazbu za Narodno kazalište u Brnu.

www.standuino.eu
standuino@gmail.com