Ief Spincemaille (BE)

Ief Spincemaille na svom umjetničkom putu prolazi kroz područja vizualne umjetnosti, dizajna i performansa te različite kontekste rada. Istražujući granice umjetničkog područja u kojem djeluje, poigrava se s postojećim okvirima i oblicima ne samo zbog uživanja u formalističkoj igri, već i iz potrebe za pronalaskom novih oblika koji bolje odgovaraju njegovoj imaginaciji.

Njegovi projekti proizlaze iz dječje znatiželje i čuđenja jednostavnim fenomenima – poznatim i bliskim stvarima koje ostaju nevidljive, poput zakrivljenosti Zemlje, prisutnosti sunčeve svjetlosti, našeg najudaljenijeg susjeda na drugoj strani svijeta, promjena u dužini dana…

Spincemaille uspijeva spojiti čuđenje i poeziju s predanom društvenom i političkom praksom. Pri tome nastavlja avangardne tradicije, ali ih prenosi u nov, radikalan i suvremen oblik.

Diplomirao je filozofiju na sveučilištu u Leuvenu te je studirao jazz, modernu glazbu te glazbu i tehnologiju na L’AULA de Música Moderna i Jazza u Barceloni. Djeluje uz podršku Werktanka.

kontakt: ief@werktank.org